Xiaomi представиха първия масово произвеждан прозрачен телевизор в света

Teлевизорите са устройства, които се промениха драстично през последните години. Модерните технологии позволиха да редуцираме значително размерите им. В момента на пазара може да откриете разнообразие от ултратънки телевизори с извити дисплеи, 8K резолюция и поддръжка на гласови команди.

Някои производители дори експериментират със създаването на прозрачни дисплеи, което може да промени изцяло дизайна на бъдещите устройства.

Вече сме виждали прототипи на телевизори, използващи прозрачни панели на големи технологични изложения. Премиерата на реален продукт е съвсем различна концепция.

Xiaomi са популярен производител на смартфони, който обаче изненада мнозина с премиерата на иновативния Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition. Както името вероятно ви подсказва това е първия масово произвеждат телевизор с OLED дисплей в света. Това означава, че можете да го поставите във всекидневната и да изглежда като стъкло или огледало, за да се слее с интериора на интелигентните домове. 

Показването на избрана от вас снимка на прозрачен фон също пресъздава интересен визуален ефект.

 

 

Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition разполага с 55-инчов дисплей, който поддържа 93% от цветовата гама DCI-P3, както и честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Статичното съотношение на контраста достига до 150 000:1, като компанията обещава време за реакция от една милисекунда, информира IndianExpress. 

Благодарение на 10-битовия панел телевизора ще възпроизвежда 1.07 млрд. цвята, като също така е базиран на 120Hz МЕМC технологията. Впечатляващият модел e базиран на AI Master Smart Engine, както и с модифициран MediaTek 9650 процесор, които използват повече от 20 алгоритми за оптимизация и подобряване качеството на картината.

Въпреки уникалният дизайн Xiaomi са намерили как да редуцират значително размерите на телевизора, като екрана е с дебелина от едва 5.7 милиметра. Интересен детайл е, че прозрачното устройство поддържа Always-On Display функционалност, което допълнително ще подобрява изживяването на потребителите.

Продажбите стартират до края на август на цена от приблизително $7200.

 

 

TagsXiaomi