РБ Лайпциг 0:0 Атлетико Мадрид, следете мача тук

РБ Лайпциг и Атлетико Мадрид играят при 0:0 във втория 1/4-финал от Шампионската лига на стадион „Жозе Алваладе“ в Лисабон.

Първият полуфиналист беше излъчен в сряда, като това е Пари Сен Жермен, отстранил по драматичен начин Аталанта. Именно победителят днес ще се изправи срещу парижани.

По пътя си до четвъртфиналите и двата тима отстраниха съперници от Острова.

Атлетико изхвърли миналогодишния победител Ливърпул, докато РБ Лайпциг преодоля финалиста Тотнъм. Това прави двубоят изключително непредсказуем.Атлетико е по-опитният отбор в Шампионската лига, което го прави фаворит в сблъсъка.

Първата възможност в мача беше за отбора на РБ Лайпциг в 4-ата минута, когато Марсел Халстенберг отправи удар от воле, но топката мина над вратата на Ян Облак. Като цяло германският тим беше по-активен в началните минути, но не стигна до нови положения. В 10-ата минута Атлетико имаше голова възможност, когато Савич отправи удар с глава след центриране в наказателното поле. Топката изглеждаше бавна, но затрудни стража Гулачи. В 13-ата минута Атлетико стигна до най-чистото си положение, когато след удар на Караско стражът на РБ Лайпциг изби в ъглов удар. 

Атлетико имаше претенции за дузпа за нарушение на Гулачи срещу Саул Нигес, но играта продължи. Ситуацията беше разгледана с ВАР, но решението бе, че няма основание за наказателен удар. Постепенно темпото на игра поспадна, като и двата отбора се дебнеха за грешка. В 28-ата минута Анхелиньо отправи опасно подаване в наказателното поле, но Облак излезе улови топката. Пет минути по-късно Караско проби опасно по левия фланг, но отбраната на германския тим се справи.

В 35-ата минута се стигна до принудителна почивка, след като Халстенберг и Савич се сблъскаха и поискаха медицинска помощ. До края най-интересната ситуация беше пред вратата на Атлетико, когато след ъглов удар Кристофър Нкунку отправи топката с глава в очертанията й, но тя попадна право в ръцете на Облак. В последната минута РБ Лайпциг организира отлична атака, но последното подаване на Поулсен беше много лошо и в крайна сметка не последва нищо опасно и в крайна сметка се оттеглиха на почивка при 0:0.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, 1/4-финал:

РБ ЛАЙПЦИГ – АТЛЕТИКО МАДРИД 0:0

РБ ЛАЙПЦИГ: Гулачи, Клостерман, Упамекано, Халстенберг, Лаймер, Забитцер, Анхелиньо, Нкунку, Олмо, Кампъл, Поулсен.

АТЛЕТИКО: Облак, Трипиър, Савич, Хименес, Лоди, Ерера, Коке, Саул, Караско, Йоренте, Коста.

Стадион: „Жозе Алваладе“, Лисабон
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)
Начало: 22:00 часа