Huawei Watch Fit е смарт часовник с 1.64″ AMOLED дисплей, водоустойчиво покритие и цена €119

Huawei продължават да разширяват влиянието си в сегмента на преносимите джаджи. Китайският производител подготвя премиерата на нов модел, който се казва Watch Fit. Устройството ще представлява елегантен хибрид между смарт часовник и фитнес тракер, който предлагат най-доброто и от двата вида джаджи. 

Прави впечатление и наличието на вертикален тъчскрийн дисплей с продълговата издължена форма.

Huawei Watch Fit  ще е с големина от 1.64 инча и ще предложи AMOLED екран с резолюция от 456х280 пиксела, което ще го позиционира в премиум категорията в пазара на умни часовници, информира GizChina.

Потребителите с динамичен начин на живот ще могат да се възползват от 5 ATM водоустойчивото покритие, както и да използват серия от сензори, сред които барометър, акселерометър и скенер за сърдечния ритъм. Така Huawei се надяват да предложат най-доброто на своите клиенти и да им помогнат да тренират още по-ефективно и респективно да допринесе за здравословния им начин на живот. 

 

 

Kитайският производител също така обещава дълъг живот на батерията, която ще издържа около 10 дни с едно зареждане. Huawei Watch Fit e oптимално решение да следите тренировките си, независимо дали се разхождате, тичате, плувате или карате велосипед. Устройството ще предложи специални режими, с които да следи в реално време ключовите параметри на тялото. 

Huawei ще предлагат разнообразие от цветове, което включва поне четири различни нюанса на Huawei Watch Fit. Опциите за свързване ще изискват смартфон с Android 5.0/iOS 9.0 или по-високи версии на операционните системи.  Според непотвърдена информация цената на джаджата на европейския пазар ще бъде €119. 

Работи се над още няколко модела, сред които и флагмана Huawei Mate Watch, който вероятно ще дебютира заедно с Huawei Mate 40 в края на септември. По всичко личи, че компанията подготвя доста интересни премиери в месеците, оставащи до края на годината. 

 

Oще от Digital: Каква е разликата между смарт часовник и фитнес тракер