Google Pixel 5 ще има 6.67″ дисплей със 120Hz на Samsung и BOE Technology

Смартфоните Pixel са първите устройства, които дебютират с нова версия на Android и предлагат все по-добри възможности за снимане. Само преди дни ви информираме за подобренията в Google Pixel 4a, като тогава компанията потвърди, че ще представи Goolge Pixel 4a 5G до края на годината. 

Това ще е случи заедно с премиерата на Google Pixel 5G, който също ще поддържа 5G технологията. Някои анализатори вече изразиха увереност, че този път няма да видим XL версия.

Google също така планират да се откажат от Qualcomm Snapdragon 865 процесор, който е твърде скъп. 

Вместо това Google Pixel 5 вероятно ще е оборудван с Qualcomm Snapdragon 765G чипсет, който ще позволи на смартфона да има по-атрактивна цена. Подобно решение ще позволи на компанията да осигуря пространство за по-голяма батерия, което продължава да е една от най-търсените характеристики сред потребителите.

Нова информация публикувана от GizmoChina ни разкрива детайли за дисплея на устройството.

 

 

Предстоящият смартфон на компанията ще разполага с 6.67-инчов екран, който е осезаемо по-голям от 5.8-инчовия панел на Google Pixel 4a. Потребителите могат да очакват FullHD резолюция, както и честота за опресняване на кадрите от 120GHz. 

Досега всички смартфони от серията са имали 90Hz екрани. Дисплеите на Google Pixel 5 ще бъдат произведени от Samsung и BOE Technology. Въпреки, че не е официално потвърдено се очаква продажбите на Google Pixel 5 да стартират през октомври. Google работят и над бюджетна Pixel 5a версия, която няма да видим преди 2021г.

Основният въпрос свързан с Google Pixel 5 е какви подобрения ни очакват в задната камера и разбира се каква ще бъде европейската цена на смартфона. 

Последното тримесечие на годината се очертава да бъде доста динамично, тъй като ни очакват няколко големи премиери. Google Pixel 5 определено ще е едно от най-атрактивните устройства, което ще предложи и решение на някои проблеми на настоящия модел.

 

Oще от Digital: Защо шефът на дивизията за камерите на Google Pixel напусна компанията