Xiaomi разработват смартфон със сменяем дисплей

Смартфоните в голяма степен изглеждат по един и същи начин, независимо от коя компания са произведени. Визуалната разлика обикновено е свързана с дизайна на камера модулите в задната част, както и дали сензора за пръстов отпечатък е вграден в екрана. На пазара има и разнообразие от модели с подвижни камери, които се прибират и показват зад дисплея. 

Xiaomi работят над впечатляващи концепции, с които да променят дизайна на модерните смартфони.

Скоро ви показахме видео на Xiaomi Mi MIX Alpha Pro, който се различава от всяко друго мобилно устройства, което сте виждали досега. Една от големите амбиции на китайския бранд е да превърне цялото пространство, включително и задния корпус във функциониращ дисплей. 

Този път вниманието ни е привлечено от друг атрактивен патент на компанията, за който ни информират от AndroidAuthority. Дизайнерите на Xiaomi експериментират с футуристичната идея за създаване на смартфон, който има сменяем дисплей. 

 

 

Премахването на екрана му позволява да работи самостоятелно, което също е доста любопитна концепция. Официалните данни свързани с патента показват, че Xiaomi искат да разработят устройство, което е изградено от два компонента. Първият от тях е самия корпус, а втория е частта, която може да се премахва от потребителите. 

Дебелината на корпуса е поне два пъти по-голяма от тази на сменяемия дисплей, а след като ги свържете получавате нормално изглеждащ смартфон. Oт данните разбираме също, че USB Type-C порта, двата високоговорителя, селфи и основните камери, както и физическите бутони ще са локализирани в основната част. 

Премахващият се дисплей ще има собственик източник на енергия, който му позволява да работи, когато е отделен от тялото на смартфона. Eдиният от прототипите също така има селфи камера вградена в екрана. Сменяемият компонент ще може да се зарежда безжично, като това е една от най-нетрадиционните концепции на смартфони, която сме виждали досега.

 

TagsXiaomi