Xiaomi Mi 10 Pro ще поддържа функцията Game Turbo

Moщните процесори и големите дисплеи с висока резолюция предлагат оптимални възможности за гейминг от мобилните устройства. Независимо от хардуера на вашия смартфон можете да се забавлявате по най-добрия начин с любимите игри и приложения. 

Все пак за някои компании не е достатъчно и разработват специално устройства за гейминг като Asus ROG Phone 3, Lenovo Legion Duel, BlackShark 2 Pro и др. Сега разбираме за интересно сътрудничество между Qualcomm, които са един от най-големите производители на процесори за смартфони и Xiaomi.

 

Двете компании са насочили усилията си към подобряване на предстоящо устройство, което ще бъде предстaвено като Xiaomi Mi 10 Pro . Кодовото име на устройството е „Super Cup“ и се очаква да предложи впечатляващи възможности за гейминг.

Toва ще бъде първият смартфон в света, който използва новата Game Turbo функционалност, която се разработва съвместно между Xiaomi и Qualcomm и използва софтуерни оптимизации на хардуера, информира GIzChina.

 

 

Съвместният проект ще позволи на потребителите да променят и настройват различни параметри на графичния процесор, за да извлекат максимума от хардуера на смартфона. Game Turbo e уникален софтуерен инструмент, който е дело на инженерите на Xiaomi и специалистите от Qualcomm GPU дивизията на компанията. 

Стандартната настройка ще позволи да избирате между Default, Balanced, Power Saving, Custom и High-Performance режими на работа. След като активирате Game Turbo на Xiaomi Mi 10 Pro ще  може ръчно да регулирате анизотропното филтриране за още по-добра визуализация на текстурата.

Предвидена е поддръжка за Аnt-Aliasing технология, както и множество допълнителни филтри. Партньорството с Qualcomm ще гарантира на собствениците на устройството ексклузивни премиум функции за гейминг, които не са налични в неговите конкуренти на пазара.

Най-вероятно Xiaomi Mi 10 Pro ще използва Qualcomm Snapdragon 865 процесор, който е допълнен от 12GB RAM. Премиерата може да стане факт още до края на месеца, когато ще разберем и каква ще бъде цената на атрактивния модел в Европа.

 

Oще от Digital: Xiaomi ще разработват процесори за смартфони с MediaTek

TagsXiaomi