Samsung Galaxy S30 няма да има селфи камера, която е вградена под дисплея

Samsung е водещ производител на смартфони и компания, която активно допринася за еволюцията на технологиите. Корейския производител инвестира сериозни средства за разработка на продукти, които след години ще станат част от ежедневието ни.

По този начин Samsung не само си осигуряват стратегическо предимство пред своите конкуренти, но имат и достатъчно време да оптимизират възможностите на съответната технология. 

Така например инженерите на Samsung от доста време работят над камера модули, които могат да се вграждат в дисплеите на смартфоните.

Въпреки усилията им в тази насока все още не сме виждали мобилно устройство на компанията, което предлага тази функционалност.

Някои анализатори очакват Samsung Galaxy S30 да се превърне в първия смартфон от серията, който разполага с вградена камера в екрана. Подобен дизайн обещава да бъде една от най-отличителните характеристики на предстоящите флагмани на компанията. 

Плановете на Samsung в пазара на смартфони през следващата година, обаче са съвсем различни, твърдят от GizChina.

 

 

Според данните Samsung няма да използват технологията за вграждане на камерата в дисплея на Galaxy S30, защото не желаят да предприемат излишни рискове. Ако възникне проблем с новите модули това може да се отрази сериозно на популярността на Samsung Galaxy S30 и респективно да засегне глобалната стратегия на компанията за 2021г. 

Самите потребители ще очакват най-доброто от технологията заради факта, че дебютира за първи път в Samsung Galaxy S30. Корейският производител иска всеки един детайл на смартфона да бъде внимателно проектиран и да носи полза на неговите собственици.

Премиерата на Samsung Galaxy S30 вероятно ще е през февруари или март, като разработването на прототипи с вградена в екрана камера може едновременно да оскъпи и да забави производствения процес. Допълнителни технически проблеми също ще накарат Samsung да се откажат от технологията в предстоящите си флагмани.

В този случай вероятно камера модулите ще намерят място в Galaxy Note 30, който трябва да бъде представен през есента на 2021г.