Xiaomi патентоваха смартфон с вградени безжични слушалки

Китайският производител изпробва различни дизайни, които могат да променят дизайна на бъдещите смартфони. Един от най-агресивните им опити в тази сфера представлява Xiaomi Mi MIX Alpha Pro. 

Подобни концепции изглеждат доста футуристично и показват как почти целия корпус на любимите ни джаджи може да се превърне във функциониращ тъчскрийн. Toва не е единствената атрактивна идея, над която работят в Xiaomi.

 

Компанията вече е регистрирала на свое име патент на устройство, коeто има безрамков дисплей и сензор за пръстов отпечатък вграден в екрана. Още по-любопитното е, че смартфона разполага със специален слот за безжични слушалки в горната част. 

Механизъм позволява този аксесоар да се показва и прибира зад екрана, когато не използвате. Досега не сме виждали мобилно устройство с подобна визия, която наподобява начина, по който се прибират стилусите на смартфоните от Samsung Galaxy Note серията.

Вграждането на слушалките в самия корпус ще улесни използването им и ще премахне нуждата да имате допълнителен калъф, с който да ги пренасяте.

 

 

Другото, което прави впечатление е, че устройството на Xiaomi няма отвор за селфи камера, нито прорез в горната част. Най-вероятно това е гаранция, че този сензор ще бъде позициониран в самия екран. В същото време визията на слушалките наподобява цилиндричната форма на True Wireless Earbuds, които компанията вече предлага на пазара.

Горната част е подвижна и може да се обръща, когато искате да ги поставите удобно в ушите си, както и да се прибира при поставнянето на слушалките в двата слота над дисплея. За да постигнат този ефект Xiaomi ще трябва да променят позицията на стандартни компоненти в смартфоните, за да създадат достатъчно пространство за слушалките в горната част. 

Описаното устройство предлага съчетание между метална и алуминиева рамка, което е индикатор, че ще е насочено към премиум сегмента. На този етап това е само патент, който определно представлява креативна идея, която вероятно ще се хареса на доста потребители.

 

 

 

 

TagsXiaomi