Акциите на китайския конкурент на Tesla се увеличиха с 350% за 2 дни след новината, че навлизат на американския пазар

Kandi Technologies официално потвърдиха, че възнамеряват да навлязат на американския пазар за автомобили. Китайският производител планира да пусне два електрически автомобила в САЩ през август като реалните им продажби ще стартират до края на годината. 

След като новината стана публично достояние това предизвика впечатляващ ръст в акциите на Kandi Technologies от над 350%. Това се случва само за 48 часа и е красноречиво доказателство колко голям е интереса на потребителите към този бранд.

  

В момента Kandi Technologies е един от основните конкуренти на Tesla в Китай. Премиерата на електрически автомобили на атрактивния американски пазар може да се превърне в сериозен източник на приходи за компанията. 

Американското дъщерно дружество, което се казва Kandi America потвърди, че „най-достъпните електрически автомобили“ на Kandi Technologies ще са налични в САЩ. По този начин потребителите в страната ще имат още по-разнообразни възможности за избор на електрически автомобил в месеците  до края на 2020г., съобщава BusinessInsider. 

 

 

Първите модели от портфолиото на Kandi Technologies, които ще дебютират в САЩ ще са K27 и К23. Бъдещите собственици на автомобилите могат да направят предварителни поръчки и да депозират съответната сума. Реалните доставки по план ще стартират през четвъртото тримесечие. 

Kandi America ще проведат специална виртуална пресконференция на 18 август, когато ще покажат в детайли как изглежда интериора и какви модерни технологии използват автомобилите им. Стартовата цена на Kandi K27 следд облагането с местните данъци и такси ще струва $12.999. 

Атрактивната цена е допълнена от 17.69 kWh батерия, която осигурява до 160 км. пробег с едно зареждане, което е подходящо за придвижване в градски условия. Любителите на по-големите превозни средства могат да се сдобият с К23 за $22.499, след федералните данъци. 

Този модел представлява компактен SUV с 41.4 kWh батерия, която осигурява до 290 километра с едно зареждане.