LG отчетоха 18.6% спад в приходите за второто тримесечие на 2020г.

Mобилната дивизия на LG стана обект на редица кадрови и структурни промени през последните тримесечия. Койрейският производител продължава да търси начини как да започне да генерира приходи, като представя по-атрактивни смартфони на производителите. Този стремеж на LG доведе до разработването на новия дизайнерски език LG Velvet. 

Концепцията предвижда бъдещите смартфони на компанията да имат луксозния дизайни с извити дисплеи, сливащи се в рамката и камери, чиято форма е вдъхновена от дъждовни капки.

Тепърва ще разбираме за плановете на LG да разширят влиянието си в мобилната индустрия. 

Световната пандемия от COVID-19 също се е отразила на позициите на компанията, както и на другите производители с Android. Oт LG сега публикуваха финансовите си резултати за второто тримесечие, които разкриват, че дивизията на смартфони е отчела приходи в размер на $1.078 млрд. за периода. 

От своя страна това представлява спад от 18.63%, в сравнение с резултатите отчетени през април-юни 2019г.

 

Въпреки това компанията е доволна, че нетативно влияние на коронавируса не е толкова сериозно върху бизнеса им със смартфони. Ако сравним резултатите през първото тримесечие определено се забелязват признаци на стабилизиране и положителни трендове за LG. 

Компанията отчете приходи от $840 млн. през януари-март, когато беше пика на пандемията, което означава, че през второто тримесечие са увеличили с 31% приходите на LG Mobile. Финансовите загуби за периода достигат до $169 млн. Това представлява спад от $260 млн. загуба регистрирани преди година. 

Стратегията на LG ще продължи да бъде свързана с редуциране на разходите за маркетинг и фокусиране върху няколко стратегически устройства, които да върнат корейския производител на успешния път. Втората половина на годината се очаква да бъде доста по-активна, което е подходяща възможност LG да постигнат своите амбициозни цели.

Със сигурност конкуренцията при смартфоните ще бъде още по-ожесточена през последното тримесечие на годината.

 

TagsLG