Nokia 2.4, Nokia 6.3 и Nokia 7.3 ще бъдат представени на IFA 2020

HMD Global продължават да работят усилено за популяризирането на смартфоните с бранда Nokia по цял свят. Компанията не е толкова активна, колкото обикновено през 2020г., но в голяма степен стратегията им е засегната от COVID-19 пандемията.

Първоначалните планове предвиждаха да видим няколко атрактивни предложения от средния и бюджетния ценови клас през първата половина на годината.

Ограниченията свързани с разпространението на коронавируса, обаче няма да откажат HMD Global от подготвяните премиери. 

Според информация на NokiaMob от компанията са фокусирали вниманието си към изложението IFA 2020. Teхнологичното събитие ще се проведе между 3-5 септември в Берлин и на него ще видим не един, а цели три нови смартфона на Nokia. 

ИMената на предстоящите модели ще бъдат Nokia 2.4, Nokia 6.3 и Nokia 7.3. Първото предложение ще бъде бюджетен смартфон, който носи кодовото име „Wolverine“. Oчаквaнията са Nokia 2.4 да предложи голям 6.5-инчов дисплей с HD резолюция, както и батерия със заряд от 4500mAh. 

 

 

Бързата скорост на работа ще се гарантира от MediaTek Helio P22 процесор, който има осем ядра с 2GHz работна честота и PowerVR Ge8320 GPU модул. Другите спецификации включват 2GB RAM, 32GB памет и Android 10. В задната част ще видим 13МР 2МР камери, а селфи сензора ще е с 5-мегапикселова резолюция. 

Все пак най-голям интерес предизвикват Nokia 6.3 и Nokia 7.3, които ще предложат още по-мощен хардуер и по-добри камери. Двете устройства ще имат четворни камери с оптика на ZEISS.

Съществена разлика ще бъде процесора, тъй като Nokia 6.3 ще работи с Qualcomm Snapdragon 670/675, докато Nokia 7.3 вероятно ще има Qualcomm Snapdragon 765G. В интернет се появиха данни от бенчмаркове на устройство с кодовото име „Gamora Plus“, което няма Qualcomm или MediaTek процесор.

Вместо това е базиран на Unisoc чип, който има осем Cortex-A55 ядра, но засега не знаем дали този модел също може да бъде представен на IFA 2020.

 

Oще от Digital: HMD Global ще продължат да разработват смартфони с оптика на ZEISS