Технологичното изложение CES 2021 ще се проведе изцяло онлайн

Oт началото на годината досега бяха отменени редица планирани събития и премиери на дългоочаквани технологични продукти. За съжаление световната пандемия от коронавирус продължава да бъде актуална тема и да ограничава ежедневието на десетки милиони хора по цял свят. 

Увеличаването на броя на заразените от COVID-19 през последните седмици даде сериозни поводи за притеснение на Световната здравна организация (СЗО). Деликатната ситуация ще отложи още редица събития, които ще се проведат виртуално през месеците оставащи до края на 2020г.

 

Представителите на Consumer Technology Association официално потвърдиха, че CES 2021 ще се проведе виртуално. Конкретните данни на технологичното шоу са 6-9 януари, като това ще е първият път от десетилетия, когато Лас Вегас няма да се превърне в световен център за технологиите. 

Обикновено изложението се посещава от стотици хиляди потребители, като само през последния ден на CES 2020 е имало повече от 170 хил. посетители, съобщава Mashable.

 

 

Със сигурност решението CES 2021 да се проведе изцяло онлайн ще се отрази сериозно на очакваните приходи на организаторите. Въпреки това ще се гарантира по най-добър начин безопасността на любителите на технологиите и представителите на технологичните компании, които щяха да присъстват, ако събитието се провеждаше на живо. 

Все пак организаторите твърдят, че подготвяните премиери ще се проведат по план, макар и виртуално. Ако ситуацията с коронавируса не се стабилизира в следващите месеци е възможно и други събития от технологичния календар през следващата година да бъдат отменени или да се проведат виртуално. 

CES е водещо технологично събитие, на което се докосваме до най-модерните иновации вече повече от 50 години, като следващото издание ще е първото проведено изцяло в дигитален формат.

Организаторите обещават уникално виртуално изживяване, което да позволи на производителите да достигнат до своята аудитория, да споделят идеи и да покажат за първи път продуктите, които ще формират нашето бъдеще.