TSMC за кратко стана десетата най-богата компания в света

TSMC има силно влияние в технологичната индустрия, тъй като произвежда процесорите за някои от най-големите производители на смартфони, сред които и Apple. Предстоящата премиера на iPhone 12 също е свързaна с партньорството между двете компании, тъй като представителите на серията ще използват 5-нанометрови чипове създaдени от TSMC.

Taйванският производител може да се похвали с впечатляващо представяне допринесло за генерирането на $72 млрд. само за една седмица.

Увеличението на стойността на акциите позволи на TSMC за първи път да попаднат в престижната класация за десетте най-богати компании на планетата.

Конкретните данни показват, че след 9.9% ръст в стойността на акциите на TSMC се стига до пазарна капитализация в размер на $410 млрд. По този начин компанията успява да изпревари Visa и Johnson & Johnson и за кратко да заеме десето място в класацията. 

Внушителните инвестиции и разширяването на мрежата от партньори са гаранция за дългосрочния успех на TSMC в технологичния сектор.

 

 

Няма никакво съмнение, че TSMC има изключително важна роля за тайванската икономика. Настоящите им успехи на борсата дори увеличиха с 1% стойността на местната валута, съобщава GizmoChina. 

Усъвършенстваните технологии и възможността да се произвежда огромно количество хардуер за кратко време са основните предимства на TSMC. Важно значение за ръста в акциите на компанията през последните дни има информацията, че Intel планират да произвеждат процесори във фабриките на TSMC. 

Проблемите им със 7-нанометровия производствен процес ще пренасочат поръчки към TSMC, което ще се превърне в допълнителен източник на приходи. Според непотвърдена информация Intel вече са поръчали над 180 хил. 6-нанометрови процесора и се очаква да увеличат бройката на по-късен етап.

Засилва се сътрудничеството със Samsung, което е друг важен елемент от бизнес стратегията на TSMC. Aко добавим и факта, че са един от най-големите партньори на Apple определено не е изненадващо за представянето на тайванския производител през последните тримесечия.

 

Още от DIgital: ТSMC ще произвеждат 5-нанометрови процесори за MediaTek

TagsTSMC