Новите филтри за търсене в Google Play вече са достъпни за потребителите

Google искат да продължим да бъдем изключително активни и да изтегляме още повече съдържание на устройствата с Android. Именно заради това компанията експериментира с разнообразни функционалности, които могат да улеснят откриването на съдържание в онлайн магазина. Още преди няколко години Google започнаха да провеждат експерименти с добавянето на филтри за търсене в Google Play.   

Teстовете включват добавянето на полезна информация към самите карти с имената и иконите на мобилните приложения.

Google искат да включват и данни дали определено заглавие е ново, дали е безплатно за изтегляне или е част от премиум секцията и др. Специално внимание ще се обръща на рейтингите, тъй като вече ще можем да виждаме още в търсачката на Google Play каква е оценката на съответното приложение.

Така ще се предотврати възможността да отваряме страницата за изтегляне, за да проверим самия рейтинг. Показването на тези данни още от търсачката също ще улеснява избора на собствениците на смартфони с Android.

 

 

 

Актуализираните филтри в Google Play ще показват и дали дадено заглавие е част от „Editor’s Choice“ селекцията, което само по себе си е гаранция за качество. Тагове като 4.0 и 4.5 , които показват рейтинга на даден софтуер могат бързо да ви ориентират към желаното заглавие в Google Play. 
Изглежда, че тестовете на компанията с новата функция вече са приключили, тъй като Google вече започнаха разпространението до съвместимите устройства. За да изпробвате филтрите за търсене ще трябва да актуализирате Google Play до последната версия „v.21.0.17“, която вече е достъпна за потребителите в някои държави, съобщава AndroidPolice.

Основната цел е да се улесни откриването на нови приложения, което е причината филтрите да не бъдат налични за популярни заглавия като Gmail, Spotify, Netflix, Audible, WhatsApp и др. Допълнителната информация ще е налична за приложения, които не са ви добре познати и е гаранция, че по-лесно ще може да намерите точно това, което търсите в Google Play.