TikTok вече ще плаща на създателите на видео клипове

Потребителите на TikTok продължават да бъдат доста активни и прекарват все повече време в своите профили. Заглавието продължава да подобрява рекорди в App Store и Google Play. Разработчиците от ByteDance се опитват да актуализират приложението с нови функции, за да го направят дори още по-атрактивно за потребителите.

Невероятната популярност на TiкTok дори накара Facebook и услуги като Netflix да обърнат специално внимание на неговия успех особено сред най-младата аудитория.

При всички положения TikTok ще продължи да бъде предпочитан избор за милиони потребители. 

Именно заради това ByteDance искат да ни стимулират да създаване повече оригинално съдържание в мобилното приложениe. За да го направят се стартира специален фонд с името „Creator Fund“, който първоначално ще има бюджет в размер на $200 млн., съобщава Mashable.

Все още няма конкретна информация как ще бъдат изразходени тези средства, но вероятно скоро ще научим повече детайли за плановете на TikTok.

 

 

В момента е много трудно за автор на съдържание да генерира приходи от своите креативни идеи и от популярността на клиповете в платформата. Една от малкото възможности е да си партнират с брандове на трети страни, което не е подходящо решение за доста хора. 

Създаването на специален фонд е добра идея на ByteDance, която може да стимулира публикуването на по-качествено съдържание в профилите. За сравнение например собствениците на акаунти в YouTube получават процент от рекламите, за да монетизират своите видео материали. 

Необходимо е потребителите да имат навършени 18 години и да се следват от конкретен брой последователи, ако искат да се възползват от новата идея на TikTok. Тепърва ще бъде публикувана повече информация за целия процес.

Онлайн записването ще стартира през август, като видео съдържанието е необходимо да спазва правилата за ъплоуд в платформата. Изглежда, че авторите на клипове в TikTok скоро ще имат още един стимул да качват повече мултимедия в акаунтите си.

 

TagsTikTok