Lenovo Legion Phone Duel е 6.6″ геймърски смартфон с 16GB RAM, 5000mAh батерия и странична селфи камера

Lenovo вече разкриха плановете си да се превърнат във влиятелен фактор в сегмента на геймърските смартфони. Любителите на игрите проявяват голям интерес към компютрите с бранда Legion и компанията иска да го утвърди и в мобилната индустрия. 

Aко се интересувате от възможността да притежавате подобно устройство е добре да знаете, че премиерата вече е факт. Lenovo представиха официално Legion Phone Duel, който се превръща в първия геймърски смартфон на китайския производител, който използва Qualcomm Snapdragon 865 процесор

Компанията потвърди, че Legion Phone Duel ще се продава на европейския пазар. Това ще се случи на по-късен етап от годината, когато ще разберем и каква ще бъде цената. Вече знаем и ключовите спецификации на смартфона, както и няколко снимки, разкриващи агресивния дизайн.

Пълните размери на геймърското устройства са 169.2х78.5х9.9 милиметра, като вградената 5000mAh батерия е разделена на два хоризонтални 2500mAh модула. Разположението им е избрано така, че да поддържа задната част по-охладена. за да не се натоварва хардуера. 

 

 

Геймърите ще могат да се забавляват на любимите си заглавия на 6.6-инчовия дисплей, който поддържа Full HD резолюция от 2340х1080 пиксела. Честотата за опреснявана на кадрите е 144Hz, което допълнително ще гарантира оптимален геймплей. 

Lenovo Legion Phone Duel ще е наличен във версии с 12GB и 16GB LPDDR5 RAM памет, както и с 256GB/512GB UFS 3.1 памет.  На гърба са позиционирани две  камери, които предлагат съчетание от 64МР 16MP UltraWide сензори, катo селфи обектива е с 20МР резолюция и е проектиран да изскача от дясната част на рамката. 

Устройството работи със ZUI интерфейса, който е базиран на Android 10. Компанията е разработила допълнителен софтуер с името Lenovo Legion Realm, който е създаден да управлява работата на хардуера, да редуцира латентността и да осигурява поддръжка до съдържанието в Google Play. 

Legion Assistant е друга функция, която ще улеснява виртуалните контролери. Пълното зареждане на батерията отнема 90 минути. Остава само да разберем на наква цена ще дебютира геймърския смартфон в Европа.