Какво ще представлява технологията Distributed Technology в EMUI 11

Googlе вече се намират във финалната фаза на разработване на Android 11. Oфициалната премиера на новата операционна система ще стане на 8 септември. Водещите производители вече работят над оптимизирането на Android 11 за своите потребителски интерфейси.

Huawei не са изключение и провеждат усилени тестове с EMUI 11.

Ако всичко върви по план съвместимите устройства на компанията ще получат актуализацията през третото тримесечие на годината. Сега разбираме повече детайли за една от най-големите иновации, които ще ни предложи EMUI 11. 

Информацията е от изявление на президента на Consumer Business Group дивизията на Huawei, д-р Уанг Ченглу. Той потвърди, че премиерата ще е преди края на третото тримесечие и допълни, че ЕМUI 11 ще предложи още по-добра „Cross-Platform“ функционалност. 

Най-голям принос за това подобрение ще има интеграцията на Distributed Technology, която ще промени изцяло поведението на приложенията и изживяването на крайните потребители, докато работят с обновения интерфейс. съобщава GizChina.

 

 

Всъщност Distributed Technology ще предостави допълнителни смарт функции и опции за свързване към мобилните приложения, които ще са част от Huawei All Scenario инициативата. Новата технология ще е оптимизирана за извършване на HD видео разговори между няколко устройства. 

Собствениците на смартфони на Huawei ще има как да провеждат аудио и видео обаждания, независимо къде се намират. Предвидена е възможност за пренасочване на входящи разговори към смарт високоговорител.

Ако се намирате в дома си ще може да се възползвате от функция да отговорите директно от интерфейса на своя телевизор или да изпратите видео заснето от дрон. Когато се намирате в офиса ще има как да споделите екрана на смартфона и компютъра, което ще улесни споделянето на информация между тях.

Основната цел на Distributed Technology е да се възползва от хардуерните възможности на дисплеите, камерите и микрофоните на джаджите, като ни позволи да ги използвате от всичките си мобилни устройства. Очаква се технологията да е налична за EMUI 11, а не за HarmonyOS.

 

TagsEMUI