LG Innotek създадоха най-малкия Bluetooth модул в света

Компанията LG Innotek представи официално новото си поколение Bluetooth Low Energy (BLE) модули, които са предназначени за джаджите с платформата Интернет на нещата. Инженерите на LG са положили много усилия в опит да редуцират максимално размерите на този продукт.

В голяма степен можем да кажем, че са постигнали своята цел, тък като физическите параметри са 6х4 милиметра, което го превръща в най-малкия модул с Bluetooth, който сме виждали в индустрията досега. За сравнение предходната версия на хардуера е със 75% по-големи размери.

 

Според официалните данни на LG Innotek можем да очакваме големина идентична с тази на оризово зърно. Това е впечатляващо постижение, тъй като компанията твърди, че не са направили никакви компромиси с Bluetooth технологията, въпреки компактните размери. 

Корейският производител обещава увеличение в производителността от 30%, спрямо съществуващите Bluetooth Low Energy (BLE) модули, което се дължи на подобренията в RF Signal Design технологията, съобщава GizChina.

 

 

Eдно от предимствата на технологията е, че позволва на корейския производител да оборудва миниатюрния модул с повече от 20 различни компонента, сред които комуникационни чипове, индуктори и резистори. Компанията увери още, че редуцирането на размера освен, че не влияе на представянето на сензора също така допринася за елиминиране на сигналните смущения. 

Така например дори да има физически обект между устройство с Интернет на нещата и смартфон това няма да повлие на сигнала и комуникационната ефективност. На практика потребителите могат да очакват осезаемо по-малко смущения с новия Bluetooth чип. 

Интегрираната технологията на LG Innotek може да бъде много полезна на водещите производители на джаджи в този сегмент. Компанията е проектирала самия модул по този начин, че антентата да покрие цялата повърхност на модул, което гарантира оптимален работен капацитет. Важно е да отбележим, че модула не е предназначен за смартфони, а за други свързани към интернет джаджи, които комуникират помежду си.