Samsung ще инвестира $83.2 млн. в производство на по-добри дисплеи и процесори

Samsung официално потвърдиха, че възнамеряват да инвестират сума от $83.2 млн., за да подобрят комуникацията и взаимодействието между академичните среди и технологичната индустрия. По този начин компанията се надява да стимулира иновациите и да успее да разработи още по-добри дисплеи и полупроводници.

Успоредно с това Samsung искат да разширят своята амбициозна програма за сътрудничество между академичните среди и IT сектора.

Конкретен приоритет ще бъдат важни научни сфери като математика и физика, към които ще бъдат пренасочени най-много средства от предвиждания бюджет. 

Припомняме ви, че официалното откриване на изследователския център Industrial-Academy Cooperation Center през юли 2018г. Настоящите данни за планираната инвестиция цели да отбележи подобаващо навършването на две години от основаването на това съоръжение. 

В момента се работи над огромен брой проекти, които Samsung се надяват бързо да преминат от лабораториите в института до реални устройства на пазара, информира SamMobile. 

 

 

Сътрудничеството между Samsung и научните среди се задълбочава с всяко изминало тримесечие. като сега в инициативата участват повече от 700 професори, студенти и научни специалисти. Атрактивната програма позволява на местните университети да използват модерното оборудване на компанията. 

По този начин може да се оптимизира още повече целия процес на производство на хардуер и да се създадат още по-добри дисплеи и по-мощни процесори. Samsung Electronics смятат, че предвидената инвестиция ще помогне значително работата на местните учебни заведения и техните специалисти. 

Корейският производител всяка година отделя бюджет, за да улеснява техните разработки, като досега сумата беше 2.5 пъти по-малко. Разпространението на коронавируса също допринася за желанието на Samsung да подкрепят научните среди и заедно да произвеждат мобилни устройства с по-добър хардуер.

Учените ще разчитат на активното партньорство на Samsung за регистриране на нови патенти и разработката на иновативни материали.