6G мрежите със скорост от 1000Gbps ще станат реалност през 2028г., според Samsung

Tранзицията към 5G технологията ще ни предложи още повече възможности да се забавляваме с любимото мултимедийно съдържание и да сърфираме още по-бързо в интернет. Този процес ще отнеме време, като в Европа вече се изгражда необходимата инфраструктура. 

Все още 5G мрежите не са достъпни за масовия потребител, но някои компании вече провеждат експерименти с 6G технологията. Samsung са един от най-големите производители в света на технологиите и планират да имат водеща роля в популяризирането на тази иновация.

От компанията са на мнение, че са нужни около десет години за разработването и въвеждането в експлоатация на подобна технология. Именно заради това Samsung прогнозират, че 6G мрежите могат да станат реалност до 2028г.

Корейският производител очертава три различни критерия, които ще ускорят навлизането на технологията в ежедневието ни и това са производителност, инфраструктура и надеждност, съобщава AndroidHeadlines. 

Samsung oчакват да са готови с техническите стандарти за 6G мрежите в началото на следващата година. 

 

 

Експертите на компанията предвиждат максималната скорост да достигне до 1000Gbps при латентност от едва 100 микросекунди (0.1 милисекунди). Тези стойности са впечатляващи, тъй като представляват 50 пъти по-висока теоретична скорост и една десета от латентността на 5G мрежите. 

Бъдещите устройства с 6G свързаност ще бъдат два пъти по-ефективни от тези с поддръжка на 4G. С оглед тези предимства едва ли е изненадващо, че Samsung ще стартират първата фаза от разработката на 6G още до края на годината. 

Teхнологията ще допринесе за еволюцията и на други иновации, сред които миксираната реалност, съчетаваща елементи на VR и AR. Потребителите ще имат възможността да стриймват съдържание с 16К резолюция при скорост за даунлоуд от 0.9Gbps, която не може да се постигне в 5G мрежи. 

Samsung смятат, че ще можем да постигнем още по-добро изживяване при добавена реалност, както и да използваме смартфони с холограмни дисплеи и изумителна скорост към интернет. Всичко тези иновации ще станат реалност до няколко години.