Citroen представи напълно променения хечбек от ново поколение СНИМКИ

Citroen официално представи хечбека от ново поколение C4. Това е първият модел на Citroen, предлагащ 3 силови агрегата, от които да избирате – бензинови, дизелови или напълно електрически.

Бензиновата линия на „обикновения“ C4 включва 3 варианта на 1,2-литровия турбо двигател PureTech с мощност 100, 130 и 155 конски сили.

Дизелът е в 2 варианта на 1,5-литровия турбодизел BlueHDi с мощност 110 и 130 конски сили. Тези варианти са комбинирани с 6-степенна ръчна скоростна кутия или опционалната 8-степенна автоматична трансмисия.

Трябва ли да се смазват болтовете на колелата на колите и какво е мнението на производителите

Електрическият Citroen ё-C4 е оборудван с електрически агрегат с капацитет 135 конски сили на предната ос и 50-киловатна батерия с обхват до 350 километра. От станция за бързо зареждане се зарежда до 80% само за 30 минути, а пълното зареждане от домакински контакт отнема около 7 часа.

По отношение на появата на новия C4, в сравнение с предишното поколение, автомобилът се е променил буквално до неузнаваемост. Сега той олицетворява новата корпоративна идентичност на Citroen, изразена в оригиналните двойни фарове, релефно тяло и светлини със сложна графика. Черният комплект, направен от пластмаса по периметъра на купето и леко увеличената хлабина от 156 мм, отново напомнят за офроуд “гените” на модела, който с промяната на поколението все повече прилича на кросоувър, отколкото на хечбек.
 

Поради силно натрупания покрив, новият модел се оказа 76 мм по-дълъг от Golf (4360 мм срещу 4284 мм), а също така значително го надмина по ширина (1800 мм срещу 1789 мм) и височина (1525 мм срещу 1456 мм). Междуосието е 2670 мм.

В кабината на новия C4 има дигитално табло, проекционен дисплей, 10-инчов мултимедиен сензорен екран и селектор за превключване на предавките, вкаран в централния тунел. Сред екстрите са: масаж на предните седалки, електрическо отопление на волана и предното стъкло, двузонов климатичен контрол, всестранни камери, панорамен покрив, аудио система Arkamys, паркинтроник и адаптивен круиз контрол, който може не само да следи колата отпред, но и да държи колата в лентата.

Стартът на продажбите на новия Citroen C4 и ё-C4 на европейския пазар е планиран за есента 2020 г. 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!