Xiaomi разработват алтернатива на най-добрата камера функция на Google Pixel

Xiaоmi се стремят да предлагат на потребители смартфони с впечатляващи камери и това ще продължи да бъде отличителна характеристика на бъдещите им устройства. Китайският производител освен добрия хардуер разработва и много софтуерни функции, с които извлича максима от възможностите на сензорите. 

От AndroidHeadlines сега ни информират, че Xiaomi вече тестват нов камера режим с името „AI Shutter“. Тази функция се очаква да бъде едно от подобренията, които ни очакват в MIUI 12 ъпдейта.

Както името подсказва „AI Shutter“представлява aлтернативна версия на популярната „Top Shot“ функционалност, която е достъпна за смартфоните Google Pixel. 

Краткото описание в предстояща версия на приложението MIUI Camera ни разкрива, че „AI Shutter“ позволява да изберем най-добрите моменти с натискането на Shutter бутона. Този ефект се постига със заснемането на няколко последователни кадъра, а след това алгоритми с изкуствен интелект подбират най-качествената снимка.

Собствениците на смартфоните Google Pixel могат да направят същото като активират „Motion“ функцията от менюто на камера приложението. 

 

 

Интеграцията на подобен режим е полезно решение за случаите, когато някой случайно премигва или прави друго движение, което може да провали иначе перфектния кадър. Функции като „Top Shot“ и „AI Shutter“ са подходящи за снимане на домашните ни любимци, както и други бързо движещи се обекти. 

Подобна е и идеята на „Burst Shot“ режимите, които от години са неизменна част от камерите на смартфоните. Все пак съществуват няколко разлики. Така например в „AI Shutter“ функцията на Xiaomi няма да ви се налага да задържате продължително бутона, за да направите няколко последователни кадъра. 

Успоредно с това няма да се притеснявате за вградената памет на смартфона, тъй като с „AI Shutter“ правите само една снимка (най-добрия кадър, който е избран от AI алгоритми), а не няколко, както при стандартните „Burst Shot“ режими. Oт Xiaomi също така работят над поддръжка за жестови команди във „Full-Screen“ в камера приложението на MIUI 12, 

Тепърва ще разбираме какви други изненади подготвя компанията с предстоящия ъпдейт.

 

TagsXiaomi