Мариян Станков – Мон Дьо обикновено кара звездите да разголват душите си пред него. Само че този път местата са разменени и той е човекът, на когото му се наложи да признае доста неочаквани факти за себе си.
„Отгледан съм от великолепни жени, които наистина са богини в кухнята. Баба ми бе човекът, който ме вдъхновяваше.
Сега, когато вече я няма, моля майка ми да снима нейните готварски бележници и приготвям тези рецепти, които ме връщат в детството. Харесвам домашната храна и винаги, когато имам време я предпочитам пред ресторантската“, призна наскоро Станков.
„Смятам, че имаме страхотна кухня и никога не съм бил парвеню в това отношение. Не съм от хората, които вместо качамак със сирене ще избере грилована полента с гъби, само защото второто звучи модерно… Но, разбира се, освен храна за тялото, и душата се нуждае от такава“, споделя в интервю за Edna.bg още той.
„С един от най-близките ми хора Ива Софиянска-Божкова, например, си организираме дни, в които стоим на дивана вкъщи, избираме си герой и гледаме всичките му стари видеоклипове, концертни участия, интервюта“.
„Извън личните си емоции се научиш да слушаш и наблюдаваш“, коментира Мон Дьо. „Моята работа е да питам. И не правя компромиси. Задавал съм много тежки въпроси. Получавал съм много тежки отговори. Разплаквал съм се.
Емоциите са солта и пиперът на едно интервю“, обяснява Мон Дьо. Днес, обръщайки се назад, журналистът смята, че е стигнал до тук благодарение на грешките си. „Питай просто, слушай внимателно, това е в основата на доброто интервю, останалото с емоцията, сълзите е само следствие на един добре случил се разговор“.