Huawei и Honor ще представят геймърски лаптопи през август

Huawei и дъщерното им дружество Honor са добре познати имена сред любителите на смартфоните. Китайският производител също така има силно присъствие сред умните часовници и вече представи собствени конкуренти на Apple MacBook.

Следващата амбициозна цел пред Huawei и Honor е да представят геймърски лаптопи. Още по-интересното е, че премирата на предстоящите устройства може да стане факт още преди края на август.

Според актуалната информация първо ще видим геймърски машини с бранда Honor преди да дебютират и продукти в този сегмент на Huawei.

В свое изказване за медиите шефът на Honor, Жао Минг определи геймърските лаптопи като „сегмент, към който компнанията проявява интерес“. Този проект не е нов, тъй като от доста време се експериментира с навлизането на Huawei сред устройствата за гейминг.

По всичко личи, че мометна вече е настъпил и до няколко седмици ще видим с какви иновации компанията ще конкурира другите популярни брандове сред лаптопите за игри като MSI и Asus.

 

 

Техническите спецификации на предстояющите устройства все още не са известни. Въпреки това можем да очакваме мощни процесори от десета генерация от Intel Core H серията, както и опция за избор на AMD Ryzen 4000H конфигурации. 

Потребителите ще могат да се сдобият с версии, работещи с NVIDIA GeForce RTX 20 видео карти, информира GizChina. Тук е подходящ момент да ви припомним, че преди няколк оседмици бе представен официално атрактвиния Honor MagicBook Pro (2020), който предлага интересно съчетание от характеристики.

Атрактивното предложение е оборудвано с 16.1-инчов дисплей с Full HD резолюция и предлага още 16GB DDR4 RAM памет, 512GB SSD диск, 56Wh батерия, HD уеб камери и Dolby Atmos аудио. Високата производителност се гарантира от Intel Core i-5-10210U процесор с 1.6GHz (4.2GHz Turbo Boost) или Core i7-10510U чипове (4.9GHz). 

Собствениците на Honor MagicPro 2020 могат да се възползват от предимствата на NVIDIA GeForce MX350 видео карта. Цените на устройството започват от $850.