Huawei EMUI 11 (Android 11) ще бъде представена през през третото тримесечие на 2020г.

Въпреки големите проблеми пред които е изправен китайският гигант, Huawei продължава да e най-големият производител на смартфони по данни за месец май. Почти осем години компанията разработва операционната система EMUI, като за момента последната актуална версия е EMUI 10.1.
С представянето на Android 11, потребителите вече с нетърпение очакват и новия EMUI 11.

По информация на gizchina вече има официална информация за Huawei EMUI 11. Според Ван Ченглу, който е част от отдела за софтуер в Huawei, EMUI 11 ще бъде представена между юли и септември тази година.

Новата версия на потребителския интерфейс ще е базирана на дизайнерските елементи и подобренията от Android 11. Освен това Ченглу споделя, че  EMUI 11 ще бъде много по-добра в сравнение с EMUI 10.

 

 

Все още е твърде рано да коментираме конкретните нови функционалности, които щe предложи EMUI 11 на потребителите.

От компанията коментират , че новите функции на EMUI 11, както и кои модели ще поддържат новата операционна система  ще бъдат обявени по-късно.  Интересното е, че има и информация за Hongmeng OS 2.0, която се очаква да  бъде представна едновременно с EMUI 11.
Очаква се EMUI 11 да може да  свързва смарт часовници, таблети, преносими компютри, телевизори и други устройства на Huawei с външни дисплеи.  Тази нова функция ще премахне  бариери между различните операционните системи и ще направи смартфоните на Huawei още по-добри.
Първите устройства, които ще работят с този софтуер ще бъдат представителите на серията Huawei Mate 40 и Huawei P50. След това ще започнат ъпдейтите към настоящите смартфони на Huawei, които са съвместими с EMUI 11.