Xiaomi разработват уникална камера за смартфони с гъвкави дисплеи

Xiaomi е един от водещите производители на смартфони, който все още не е представил собствено устройство с гъвкав дисплей. Това не означава, че не проявяват интерес към идеята, а по-скоро, че се нуждаят от време, за да се присъединят официално към този сегмент. 

Няма да е пресилено да кажем, че Xiaomi Mi Mix Alpha представлява най-впечатляващата концепция, която сме виждали от компанията досега. Дизайнерите на китайския бранд продължават да експериментират с иновации, които да намерят място в следващото поколение смартфони на Xiaomi.

Документи за регистриране на патент пред China National Intellectual Property Administration (CNIPA) разкриват, че компанията проявява интерес към разработването на уникални камера система, които са оптимизирани специално за гъвкави смартфони.

Данните опитсват устройство, което е оборудвана с два сензора в задната част, както и със селфи камера, която е позиционирана в горния ляв ъгъл на дисплея. Този отвор ще бъде изрязан екрана, чрез специален лазер. Резолюцията не е известна.

След като самото устройство бъде сгънато потребителите ще могат да използват предната камера заедно с тези разположени в задния корпус. Така ще имат възможността да правят снимки и клипове с три обектива. Разгъването на екрана променя тази конфигурация и оставя единствено селфи камерата, с която да снимате клипове или изображения. 

Информацията от този патент е доказателство, че Xaiomi проявяват голям интерес към гъвкавите смартфони. Доколкото виждаме от публикуваните снимки от компанията смятат да представят устройство, чиито дизайн наподобява този на Huawei Mate X. 

На този етап не разполагаме с повече детайли за предстоящите планове на Xiaomi. На този етап Huawei е единственият китайски производител, който предлага на своите потребители гъвкави смартфони. Изглежда, че ситуацията може да се промени, ако този патент на Xiaomi се превърне в реалност.

Колкото по-голяма е конкуренцията, толкова по-добре за нас потребителите, тъй като ще доведе до премиерата на по-атрактивни смартфони с този дизайн.

 

 

TagsXiaomi