LG B Project ще е първият смартфон с навиващ се дисплей за масовия пазар

Еволяцията в световния пазар на смартфони през последните години вече ни позволява да използваме устройства, които имат сензори за пръстови отпечатъци и вградени селфи камери в дисплея. Ако добавим мощните процесори с изкуствен интелект и впечатляващите камери определено можем да кажем, че днешните смартфони са толкова мощни, колкото компютрите преди няколко години. 

LG е бранд, който изпитва проблеми с конкуренцията на водещи имена в мобилната индустрия като Huawei, Samsung и Apple. Въпреки това корейския прозиводител разработва уникални технологии, които могат да ни предложат нещо по-различно, особено в сферата на дизайна.

Припомняме ви, че LG вече представиха първият в света навиващ се телевизор и искат да оптимизират технологията и за смартфони.

Според информация на TechRadar вече се работи над прототип на устройство с кодовото име „B Project“, който може да превърне в първия смартфон с навиващ дисплей, който сме виждали досега. Компанията дори е уверена, че може да стартира масово производство  през 2021г.

 

 

Изборът на името не е случаен и е свързан с главния изпълнителен директор на корейския производител, Куон Бонг-Сеок. Специалният екип, който е нает за проекта вече провежда тестове с прототипи на на смартфон с навиващ дисплей в производствено съоръжение на LG локализирано в Пионгтек, Южна Корея.

Някои компании вече работят над гъвкави дисплеи, които имат своите предимства. Инженерите на LG, обаче искат да превърнат цялата повърхност на смартфоните в тъчскрийн дисплей, включително рамките и задния корпус. 

LG вече са патентовали на няколко дизайна на устройства, които имат екрани плъзващи се от рамката и обгръщат целия корпус. Корейският производител ще трябва да отстрани редица технологични затруднения преди да реализира идеята.

Oт компанията ще заложат на механизмите, които използват в навиващите се телевизори, за да ускорят навлизането на технологията и при смартфоните. Премиерата на първия смартфон с такъв дизайн ще има стратегическо значение за дългосрочните позиции на LG в мобилната индустрия.

 

Oще от Digital: LG представи новия си дизайнерски език за смартфони