Xiaomi ще разработват процесори за смартфони с MediaTek

Xiaomi е компания, която търси оптималния вариант между достъпна цена и високо качество в портфолиото си от смартфони. Китайският бранд също така си партнира със Samsung в сферата на камера сензорите, които намират място в устройства като Xiaomi MI 10 Pro.

По този начин Xiaomi опитват да предложат нещо различно, с което да се конкурират с другите производители в средния клас. Компанията също така поддържа добри отношения с MediaTek, които са водещо име в индустрията.

Така например Redmi Note 8 Pro се превърна в първото устройство в света с Helio G90T процесор. 

След това видяхме и Redmi Note 10X, който дебютира с новия Dimensity 820 процесор. Вече знаем, че Xiaomi подготвят още едно устройство, което ще има процесор на MediaTek и ще видим преди края на годината. Все още не знаем името на модела, но се очаква да използва Dimensity 1000 процесор на компанията. 

 

 

Двете страни изглежда са доволни от съвместните проекти и планират да задълбочат партньорството си с разработката на специална серия процесори. Идеята на проекта е бъдеща серия от смартфони на Xiaomi да използват модифициран хардуер, който е базиран на разработки на MediaTek. 

По този начин компанията ще може да предложи най-доброто на потребителите с оптимизации, които извличат максимума от процесора. Устройство с подобен фокус вероятно ще е предназначено за геймърите, които изискват максимална производителност за продължителен период от време. 

Xiaomi разработват собствен интерфейс с името MIUI, който допълва Android и изглежда искат да имат по-добър контрол и над хардуера в бъдещите си стратегически продукти. Модифицирането на процесора за нуждите на определени модели може да позволи на компанията да предложат уникални функции и режими на работа на своите потребители. 

На този етап данните за общия проект на MediaTek и Xiaomi са доста оскъдни. Все пак има доста време до края на 2020г., когато можем да разберем повече за съвместните им планове. 

 

Oще от Digital: Xiaomi ще изпитат трудности за да повторят успеха си в пазара на смартфони през 2020г.

TagsXiaomi