LG ще произведат част от OLED дисплеите за iPhone 12

Apple продължават да търсят начини, с които да намалят своята зависимост от външни производители. Премиерата на iPhone 12 ще има изключително важно значение за стратегията им в индустрията и също ще бъде тясно обвързана с тази стратегия.

Разпространението на COVID-19 и проблемите с доставката на компоненти също ще накарат Apple да бъдат още по-внимателни при подбора на хардуерни партньори. Teхнологичният гигант не иска да рискува и да допусне цялата продукция на OLED дисплеи за iPhone 12 да зависи само от една единствена компания.

Оказва се, че Аpple вече са взели решение да осигурят място и на LG във веригата си доставки. По този начин корейския гигант ще се присъедини към Samsung, които ще произведат голяма част от ОLED дисплеите за iPhone 12. Според данни на корейското издание Elec съотношението между поръчките за две компании ще бъде почти 3:1 в полза на Samsung.

Все пак добрата новина за LG e, че все пак ще доставят част от панелите за новите смартфони. 

 

 

Разпределението на поръчките предвижда Samsung да бъдат натоварени с производството на повече от 55 млн. дисплея за iPhone 12. LG ще създадат приблизително 20 млн. екрана с OLED технологията за предстоящите устройства на Apple. 

Ако всичко върви по план това ще позволи на компанията да си гарантира повече от 75 млн. дисплея навреме за премиерата на смартфоните, което ще е достатъчно да отговорят подобаващо на високото търсене към iPhone 12.

Очакванията са серията да предложи четири различни модела, които ще са налични в три размера. Всичките версии на iPhone 12 ще предложат поддръжка на 5G технологията, а само най-скъпите модели ще имат LiDAR сензори. Аpple дори планират да включват още един производител към веригата за доставки през следващата година. 

Анализаторите твърдят, че има голяма вероятност това да е BOE Technology, които вече доставят дисплеи за флагманите на Huawei. Дългоочакваната премиера на iPhone ще стане факт през септември и остава само да разберем датата на събитието. 

 

Oще от Digital: Макети на iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max разкриват финалния дизайн на смартфоните

TagsLGOLED