Samsung ще използва по-евтин процесор в Galaxy S30, за да направи цената на смартфона по-атрактивна

Samsung са предпочитан избор на бранд, когато става въпрос за премиум смартфоните. Компанията винаги предлага впечатляващи иновации в сферата на дисплеите, камерите и дизайна. Устройствата от Galaxy S серията регистрират солидни продажби и са ключови продукти за стратегията на Samsung в мобилната индустрия. 

Традиционно компанията представя нов флагман с Galaxy S през първото тримесечие и нов представител на Galaxy Note серията през третото тримесечие.

Настоящата година не е изключение, като освен предстоящата премиера на Galaxy Note 20 на 5 август вече се работи усилено и над Samsung Galaxy S30. 

Наследникът на смартфоните Galaxy S20 вероятно ще бъде представен през февруари 2021г. и може да предложи неочаквана изненада на потребителите. Samsung продават две различни версии на устройствата си, които имат Exynos и Qualcomm Snapdragon процесори.

Премиум моделите с чиповете на Qualcomm се продават само на стратегически пазари, а останалите модели имат Samsung Exynos хардуер. Следващият флагман на Samsung в пазара на смартфони ще продължи тази тенденция, но може да използва неочакван процесор,

 

 

В интернет се появиха детайли, които разкриват, че Samsung могат да не използват Qualcomm Snapdragon 875 процесор от висок клас, чиято премиера вероятно ще е през декември. Решението на компанията да не използва най-мощния процесор за Android на пръв поглед изглежда странно, но е логически обосновано. 

Припомняме ви, че Qualcomm Snapdragon 875 ще предложи доста хардуерни подобрения, които ще направят смартфоните по-мощни и ще редуцира консумацията им на енергия. Тези иновации, обаче ще увеличат значително цената на процесора. Според първоначалните данни Snapdragon 875 процесора ще струва на производителите около $250. 

За сравнение цената на Qualcomm Snapdragon 865, който предшества новия чип е $150-$160, което представлява сериозно увеличение. Това може сериозно да се отрази на печалбата на Samsung и респективно на крайната цена на Galaxy S30. 

Samsung обмислят да използват Qualcomm Snapdragon 865 процесор в следващия си смартфон от висок клас, за да гарантират достатъчно атрактивна цена. Възможно е компанията да използва този чип само в някои моделите си и да произведат по-голяма част от версиите на Samsung Galaxy S30 със собствени процесори.