Samsung твърдят, че OLED дисплеите им с 90Hz са по-добри от 120Hz LCD екрани

Samsung са известни с впечатляващото качество на дисплеите, които отличават устройствата им. Компанията е не само най-големият производител на телевизори, но и доминиращ фактор при смартфоните. Агресивната стратегия на Samsung е все по-силно обвързана с OLED технологията и това ще бъде дългосрочен приоритет за разширяване на пазарния им дял в индустрията. 

Един от водещите трендове при смартфоните напоследък е желанието на производителите да предлагат модели, които имат по-висока честота за опресняване на кадрите.

В продължение на дълъг период от време като стандарт за индустрията бе възприет 60Hz, но в момента можете да откриете устройства, които имат честота от 90Hz и дори 120Hz. 

Всъщност този термин обозначава колко пъти в рамките на една секунда се презарежда съдържанието на дисплея. Колкото по-висока е тази стойност, толкова по-реалистични и наситени са кадрите, което е доста подходящо за гейминг. Samsung вече представиха ново поколение дисплеи за самртфони с 90Hz, които също така се възползват и от предимствата на OLED технологията. 

 

 

Корейският производител също така твърди, че панелите им предлагат много впечатляващи характеристки и са оптимизирани за възпроизвеждане на бързо движещите се обекти. Samsung дори са на мнение, че устройствата с 90Hz ОLED дисплеи, които са произведени от тях са по-добри от тези с честота за опресняване на кадрите от 120GHz, но произведени със LCD технологията. 

SGS е името на компания, която сертифицира дисплеите, които използваме в мобилните устройства. Според официалните им данни 90Hz и 120Hz OLED екрани на Samsung имат „Blue Length“ или „Image Drag“ показатели респективно от 0.9 мм. и 0,7мм. Чувствителността им към скоростта на динамични изображения достига до 14ms и 11ms, съобщава GizmoChina. 

Тестовете на SGS показват, че OLED дисплеите на Samsung с 90Hz имат една пета „Image Drag“, спрямо 90Hz LCD дсиплей. което е сходна стойност с тази на 120Hz екрани. Технологичниите на Samsung позволяват допълнително да се намали тази стройност с 30%, псрямо конвенционалните 120Hz LCD дисплеи.