Геймърските смартфони ще имат Qualcomm Snapdragon 875 процесор и ще поддържат 100W бързо зареждане през 2021г.

Qualcomm се очаква да представят официално новия си процесор за смартфони от висок клас през последните дни на 2020г.. Традиционно представянето през декември означава, че първите реални устройства на пазара, които го използват ще дебютират в първото тримесечие на следващата година.

Компанията няма намерение да променя стратегията си и работи усилено над Qualcomm Snapdragon 765. Дългоочакваната архитектура ще бъде произведена от TSMC, които вече се подготвят и увеличават производствения капацитет, за да отговорят на високото търсене.

Популярният блогър Digitаl Chat Station използва своя акаунт в Twitter, за да разкри за още една интересна функционалност на Qualcomm Snapdragon 875. От него разбираме, че китайските производители на смартфони вече са стартирали тестове с процесора. 

Едно от подобренията, което очаква потребителите е поддръжката на опция за 100W бързо зареждане. Подобна технология ще е в състояние да зареди устройство със 4000mAh батерия за едва 17 минути. Това е характеристика, която със сигурност ще допадне на доста хора и особено на любителите на игрите.

 

 

Очаква се Qualcomm Snapdragon 875 също така използва по-добрия Snapdragon X60 5G модем и респективно да предложи още по-високи скорости при 5G свързаност. Новият чип ще е базиран на 5-нанометрова технология от последно поколение на TSMC ще използва Kryo 685 ядра, които използват ARM v8 Cortex технологията. 

По този начин ще се гарантира оптимално съчетание между висока производителност и ниска консумация на енергия. Компанията се е погрижили да интегрира и серия от атрактивни функционалности, които са предназначени специално за геймърските смартфони. 

Teпърва ще научаваме какви други новости ще ни предложи Qualcomm Snapdragon 875. Eдин от големите недостатъци на процесора ще бъде твърде високата цена, тъй като новата архитектура ще бъде осезаемо по-скъпа от Snapdragon 865.  

Това може да принуди някои от водещите производители да използват алтернативен хардуер. Все пак подобренията, новата 5nm технология, поддръжката за геймърски функции и още по-атрактивни камери донякъде оправдава предстоящата стратегията на Qualcomm в пазара на смартфони.

 

Oще от Digital: Google искат да въведат единен стандарт за геймърските смартфони с Android