Премиерата на Samsung Galaxy S20 Lite ще е през октомври

Следващото голямо събитие на Samsung ще се проведе в първите дни на август. Тогава ще видим Samsung Galaxy Note 20, както и гъвкавия Galaxy Fold 2. Корейският производител подготвя още една интересна премиера освен тези, които планира за 5 август.

Близки до Samsung източници твърдят, че през октомври ще видим следващите представите на семейството Samsung Galaxy.

Конкретната дата не е известна, но премиерата на Samsung Galaxy S20 Lite ще позволи на компанията да се конкурира по-успешно с другите производители на Android. 

Това устройство ще представлява по-евтина версия на Galaxy S20, която въпреки това ще предложи интересни характеристики за своя ценови клас. Новият смартфон ще поддържа 5G технологията, като все още не знаем дали всички модели на Galaxy S20 Lite ще предложат тази функция. 

Според някои анализатори Samsung ще продават и по-евтина версия на смартфона, която използва само 4G свързаност. Пълното име на международният модел ще бъде SM-G780, съобщава TechRadar.

 

 

Samsung Galaxy S20 Lite ще се възползва от подобренията на One UI 2.5 интерфейса и е много вероятно да се захранва от Qualcomm Snapdragon 865 процесор. По този начин смартфона ще гарантира производителност, която сме свикнали да асоциираме с премиум устройствата, но на по-достъпна цена. 

Вградената памет ще бъде 128GB, но ще може да се увеличи допълнително с microSD слот за карта. Този модел ще е оборудван с голям AMOLED дисплей, който има прорез за селфи камерата в горната част на екрана. Все още не знаем какви други технически спецификации ще отличават смартфона. 

Със сигурност Samsung Galaxy S20 Lite ще има 6GB RAM и вероятно ще предложи някои от камера технологиите, които видяхме в Galaxy S20. Премиерата на смартфона ще бъде част от амбициозната стратегия на компанията да предлага по един нов стратегически модел всеки месец от август до октомври. 

Така Samsung ще опитат да стимулират продажбите на своите устройства и да компенсират стагнацията в мобилната индустрия, предизвикана от световната пандемия.