Изтекоха спецификациите на NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti

NVIDIA планират да бъдат много активни през втората половина на годината. Тайванският бранд вече работи над няколко много интересни премиери, които ни очакват до края на 2020г. Един от предстоящите продукти, който предизвиква най-голям интерес е видео картата NVIDIA GeForce RTX 3080 Тi.

Ако и вие се вълнувате от премиерата е добре да знаете, че сега в интернет изтекоха данни, разкриващи част от техническите спецификации.

Разработчик с името @CatCyberPunk използва своя акаунт в Twitter, за да сподели детайли за мощния Ampere GPU на видео картата, която ще има 5376CUDA ядра. 

Работната честота се очаква да бъде около 2.2GHz, което ще представлява минимално увеличение от 2.1GHz при настоящите GPU модули на компанията, които обаче са базирани на Turing архитектурата. Според информацията максималната производителност, която ще ни предложи NVIDIA GeForce RTX 3080 Тi достига до 21 терафлопа.

На практика това представлява 50% увеличение, спрямо възможностите на NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, информира TechRadar. 

 

 

В същото време резултати от 3DMark бенчмарковете показват, че стандартната версия на видео картата ще бъде с 21% по-бърза от GeForce RX Titan. В момента е това е най-мощния хардуер от серията, който NVIDIA предлага на потребителите. 

Допълнителни тестове показват, че GPU модула на GeForce RTX 3080 отчита резултат от 18 257, което е 30% увеличение, спрямо GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition. Тези данни определено са доста любопитни, тъй като показват, че ни очакват сериозни подобрения в предстоящите модели на NVDIA. 

Техническите спецификации на GeForce RTX 3080 Ti определено имат потенциала да засилят конкуренцията с AMD. Имайте предвид, че сегашните резултати са от прототипи, като може да съществуват минимални различия между финалните продукти и настоящите спецификации. 

При всички положения, обаче Ampere архитектурата ще предложи внушителни подобрения в скоростта, които ни карат да очакваме с нетърпение премиерата на NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti на пазара. Скоро ще разберем повече детайли за цената на видео картата в Европа. 

 

Oще от Digital: Какво е NVIDIA RTX Voice и как работи