Скоро всеки инфлуенсър ще може да продава продукти в Instagram

Instagram е най-популярното приложение за споделяне на снимки и е удобна платформа за следене на знаменитости и общуване с представителите на бизнеса. Специфичен акцент в Instagram винаги е била възможността да пазаруваме и купуваме стоки без дори да напускаме своите акаунти.

Разработчиците на приложението използваха официалния си блог, за да ни информират за любопитна промяна, която ще бъде активна от 9 юли. След тази дата се въвежда т.

нар. „Commerce Eligibility Requirements“, с който се регламентира по-удобен начин за продажба на мърчандайз в Instagram. 

Съгласно новите правила ще се предостави достъп до Instagram Shopping на повече бизнес профили, но също на инфлуенсърите и авторите на съдържание. Това ще улесни значително опитите им да продават собствени продукти на своите фенове и да увеличат своята аудитория в приложението.

С този ход Instagram се надяват да привлекат вниманието на още повече хора, които да започнат да използват по-активно акаунтите си за онлайн търговия в мобилното приложение, съобщава Mashable.

 

 

Новите правила също така въвеждат изискването бизнесите или инфлуенсърите да тагнат своите продукти в Instagram oт външен уеб сайт, който притежават и съответната стока се намира в наличност. По този начин няма да се позволи на търговци от трети страни като Amazon да използват Instagram Shopping. 

Въпреки това предоставянето на линк към собствена страница, която използва платформа за електронна търговия като Shopify ще отговаря на изискванията заложени в „Commerce Eligibility Requirements“.

След като даден профил получи одобрение от Instagram вече ще е възможно да добавяте тагове към своите публикации, което позволява на другите хора да купят съответния продукт без да напускат мобилното приложение. Припомняме ви, че досега тази функция бе налична единствено за водещите брандове.

Instagram си запазват правото да следят нещата, които се продават в платформата им за търговия и да блокират определени транзакции, ако продукт не отговаря на първоначалните критерии. Специално внимание ще се обръща на фалшивите профили, които продават в Instagram.

 

Oще от Digital: Как да направим 5000 последователя в Instagram