4 любопитни неща, които Apple представи на WWDC 2020

Apple проведоха дългоочакваната си конференция WWDC 2020 онлайн и представиха редица интересни продукти. Компанията разкри детайли за почти всеки от важните си продукти и се е погрижила да ни предостави много нови подобрения в iOS 14.

Софтуерните актуализации също така обхващат следващата голяма версия на macOS, но са насочени и за подобряване на изживяването от iPad. 

Една от най-интересните новости на събитието определено бе свързанa с Apple Watch.

Най-популярните смарт часовници в индустрията предлагат разнообразни възможности да следите своите тренировки и ключови показатели на тялото. 

Компанията потвърди, че следващата версия на watchOS, която ще е достъпна през есента ще предоставя данни за качеството на съня. В момента това е едно от най-желаните подобрения от потребителите в Apple Watch.

 

 

Потребителите ще могат да задават сами предпочитан период за лягане и събуждане, а докато спите ще се промени екрана на Apple Watch с опростено изображение, което не натоварва очите през нощта. Аpple обещават допълнително да ъпдейтват функцията, за да подобряват възможностите ѝ с течение на времето.

Първите версии на iOS 14 потвърждават наличието на обновена версия на Messenger приложението, която ще улесни следването на групови съобщения от смартфоните. Вече ще можете директно да отговорите на даден участник в разговора, но също да стартирате чат само където въведете името на съответния профил. 

Ако вашия събеседник във видео разговора е блокирал своите нотификации ще получи уведомление, че сте го тагнали в текста. Можете да заключвате дадени разговори, за да излизат винаги най-горе в Apple Messages, съобщава Mashable.

 

 

Apple ще ни позволят да променим браузърите и имейл приложенията по подразбиране от настоящите Safari и Mail. Функцията ще е достъпна, както за iPhone, така и за потребителите на iPad. Вероятно ви се е искало да разполагате с повече възможности да персонализирате началния екран? 

Ако е така ще очаквате с нетърпение премиерата на iOS 14. Причината е, че платформата най-накрая включва възможност да използвате уиджети. По този начин можете бързо да откривате информация за прогнозата за времето, да контролирате музикалния плейър, да следите параметрите на тренировката си и др. 

Размерите на уиджетите лесно се променят, което улеснява позиционирането им на екрана. Това са само част от интересните софтуерни подобрения, които ни очакват от Apple в следващите месеци.

 

 

 

Oще от Digital: Apple мести 20% от производството на iPhone от Китай в Индия

TagsWWDC