Как да гледаме безплатно Apple WWDC 2020 на живо

Apple традиционно провеждат пресконференция с разработчиците през лятото, когато разкриват повече детайли за предстоящите си софтуерни и хардуерни продукти. Обикновено WWDC събитието ни позволява да видим за първи път как изглежда новата версия на iOS и научаваме допълнителни подробности за предстоящата премиера. 

Световната пандемия, обаче наложи промяна в плановете на Apple, като вече ви съобщихме, че тази година WWDC 2020 ще се проведе само онлайн. По този начин ще се гарантира безопасността на потенциалните посетители и разработчици, които щяха да се включват активно провеждането на събитието.

 

Виртуалната премиера, обаче ще бъде излъчвана на живо в интернет и социалните акаунти на компанията, което ще направи милионите фенове на Apple съпричастни с изненадите, които са ни подготвили. Трябва да уточним също, че не е нужно да плащате, тъй като онлайн събитието ще е безплатно за всички желаещи да го гледат на живо от своите устройства.

Началният час на събитието е 20:00 българско време.

 

 

Ако искате да следите на живо какво се случва ще можете да го направите независимо какво устройство използвате. Първият вариант е да отворите официалния уеб сайт на Apple и да стартирате официалния стрийм. Страницата на разработчиците им също ще излъчва WWDC 2020 онлайн. 

Собствениците на телевизори с Apple TV ще могат да гледат директно от Apple Events приложението. За максимално улеснение е предвидена и възможност да гледате на живо от акаунта на Apple в YouTube. Tова може да стане от предпочитания браузър, дори ако устройството ви работи с Windows или Linux. 

Основният акцент ще бъдат новите версии на операционните системи iOS, macOS, iPadOS, tvOS, macOS и watchOS. Компанията вероятно ще представи iMac модели, както и Apple TV 4K телевизор и иновативните Apple AirTags. Потребителите с нетърпение очакват да разберат кога ще видим първите устройства на компанията с ARM базирани процесори. 

Тази промяна ще позволи на компанията да създава още по-тънки, бързи и сигурни лаптопи от висок клас. 

 

TagsWWDC