Ето как Apple ще помага на потребителите да изберат по-сложни пароли в Интернет

Хакването на онлайн профилите, които използваме всеки ден може да ни създаде много неприятности. При всички положения изтичането на лични данни, независимо дали е текст, снимка или видео е доста непривлекателна идея. 

Един от най-важните инструменти, с който можем да се предпазим от подобни вероятности е избора на сложни пароли в интернет. Всички сме чували многократно съвети колко важен аспект са от онлaйн присъствието ни, но въпреки това доста хора продължават да подценяват ситуацията.

 

Ако използвате една и съща парола за много профили и недостатъчно сложна комбинация рискувате да си създадете неочаквани проблеми. Аpple също искат да ни помогнат и улеснят в този процес. Компанията публикува пакет от софтуерни инструменти онлайн, койти са безплатни и достъпни онлайн. 

Благодарение на тях разработчиците на мениджъри за пароли и обикновените потребители могат да генерират по-сложни пароли в интернет. Новият пакет от безплатни онлайн инструменти се казва Password Manager Resources, съобщавa ZDNet. 

 

 

Всъщност това е проект с отворен код, който компанията се надява да стане част от много приложения и софтуерни решения на мрежата им от партньори по цял свят. Password Manager Resources са оптимизирани да работят с всички водещи операционни системи като macOS, Windows, iOS и Android. 

По този начин компанията иска да позволи на повече хода да се възползват от технологиите им, дори и тези с устройства извън тяхната екосистема. Аpple искат да отстранят един голям проблем на мениджърите пароли, а именно, че комбинациите от символи, които генерират не са съвместими с уеб сайтовете, за които са създадени. 

В повечето случаи това кара самите потребители да се откажат от генерираните по този начин пароли и да измислят собствени съчетания, които са по-кратки и лесни за отгатване. Компанията също така иска да въведе по-добра унифицирана система за сигурност, която евентуално да се използва от водещите сайтове в интернет. 

Password Manager Resources е само първата стъпка за постигането на тази цел. 

 

TagsApple