LG представиха нова серия прозрачни OLED телевизори

LG използваха InfoCom 2020 Connected събитието, за да представят новото си поколение телевизори, които имат LED и OLED дисплеи. Въпросните устройства са базирани на последните технологични иновации и предлагат една уникална характеристики. 

Моделите са базирани на LG LED Cinema Display, което гарантира още по-реалистично изживяване. Традиционно екраните, които използват технологията разполага с по-ярки LED диоди с по-високи нива на контраста и респективно предлагат качество, което сме свикнали да виждаме в кино салони и театри.

 

Все пак най-голям интерес предизвикват прозрачните OLED тъчскрийн дисплеи, които са най-впечатляващата характеристика на телевизорите.  По този начин LG се надяват буквално да слеят устройствата с интериора на интелигентните домове. Според официалните данни самите екрани имат пропускливост на светлина от 38%.

Идеята на подобни екрани е да намерят място на обществени места като търговски центрове и летища, за да предоставят полезна информация на потребителите под формата на интерактивни тъчскрийни, съобщава GizmoChina.

 

 

Корейският производител вече потвърди, че е сключил първите публични партньорства, които ще позволят на бизнес клиентите им да използват технологията. LG се надяват да предизвикат интереса на водещи търговски вериги и собственици на центрове за забавления към новата си иновация. 

Със сигурност уникалната технология ще намери място и в бъдещите им телевизори, но вероятно ще е нужно време преди да видим първите подобни устройства на пазара. Създаванeто на алтернативен метод за производство на прозрачни дисплеи може да се превърне във важно оръжие на LG в битката им със Samsung. 

Това е сфера, която ще продължи да бъде източник на сериозни инвестиции за корейския производител. Бъдещите приложения на технологията могат да обхванат и други устройства, като смартфони, лаптопи, монитори и др.

 

Oще от Digital: Как изглеждат новите LG OLED 2020 телевизори (Видео)

TagsLGOLED