Ще преименува ли Apple iOS на iPhone OS

iOS е един от най-добрите продукти на Apple, който има водещя роля за популярността на iPhone по цял свят. Операционната система винаги е имала репутацията на софтуер, който се отличава с впечатляваща бързина и максимална сигурност. 

Най-съществаната разлика между iOS и Android е затворения харкатер на цялата екосистема, която предлага Apple и желанието им да имат пълен контрол над съдържанието. Това е причината компанията да ъпдейтва максимално бързо своите устройства и респективно да отстранява потенциални проблеми.

 

Сега разбираме, че Apple обмислят да въведят интересна промяна в наименованието на своята операционна система. Популярният блогър Джон Просър публикува в Twitter пост, от който разбираме, че iOS може вече да се казва iPhone OS. 

Припомняме ви, че през миналата година вместо традиционния ъпдейт на iOS за таблети станахме свидетели на премиерата на iPad OS. Изглежда, че компанията иска да повтори същата стратегия и с iPhone, като превърне популярната операционна система в iPhone OS, съобщавa GizmoChina. 

 

 

Taзи промяна в наименованието изглежда минимална, но е ясна индикация за новата промяна в стратегията на Apple. Oще по-любопитното е, че от xda-developers информираха, че са получили имейл с информация, според която iPhone вече ще се казва Apple Phone. 

Подобни промени в наименованията на ключови продукти на Apple със сигурност ще предизвика сериозна дискусия сред милионите им фенове. Много скоро ще разберем повече за бъдещите планове на технологичния гигант, тъй като WWDC 2020 ще се проведе само след броени дни. 

Тазгодишната конференция с разработчиците ще се проведе виртуално и стартира на 22 юни. Основният акцент ще бъде iOS 14 и подобренията, които ще видим в iPhone (2020). В заключение ще отбележим, че ако iOS бъде преименувана на iPhоne OS това няма да бъде толкова изненадващо, тъй като Apple вече предлагат macOS, iPad OS и Watch OS.

Остава само да получим официално потвържцение от компанията за предстоящите промени, които подготвя с популяризирането на новите си устройства.

 

 

Oще от Digital: Apple мести 20% от производството на iPhone от Китай в Индия

TagsOS