Huawei изпреварва Samsung по производство на смартфони по данни за месец април

Huawei вече се утвърдиха като водещ производител в мобилната индустрия, особено след като успяха да разчупят дългогодишния двуполюсен модел наложен от Samsung и Apple. Флагманите от сериите Huawei Mate и Huawei P-Series продължават да се радват на голяма популярност и да задават стандартите в пазара на смартфони. 

Амбициозните им планове, обаче се принудиха заради влошената политическа обстановка между САЩ и Китай. Още през миналата година бяха наложени търговски санкции, които не позволяват на Huawei да бъде конкурентна на другите водещи компании.

Въпреки това Huawei продължиха да увеличават позициите си, доставяйки над 200 млн. смартфона през 2019г. 

Китайският гигант започна и да създава собствени алтернативи на приложенията на Google, както и свой онлайн магазин. Тези мерки в дългосрочен трябва да гарантират, че Huawei е достатъчно независима и може да доминира мобилната индустрия.

За съжаление плановете на компанията отново трябва да се променят, тъй като САЩ удължава търговските санкции срещу Huawei с още една година.

 

 

Въпреки всички тези специфични процеси Huawei продължават да се радват на голяма популярност. Новият доклад на пазарни наблюдатели от Counterpoint Research е най-доброто доказателство за твърдението. 

Според информацията им Huawei са изпреварили Samsung и са се превърнали в най-големия производител на смартфони в света за месец април. Китайският производител е реализирал 19% от продажбите, докато най-големия им конкурент се задоволя със 17% за същия период, съобщавa GIzmoChina. 

Най-голям принос за този успех на Huawei има впечатляващата активност на гражданите в Китай, които продължат активно да се интересуват от уникалните смартфони на компанията. Успоредно с това социалната изолация през този период в Латинска Америка, Европа и САЩ създават сериозни затруднения Samsung да регистрират високи продажби. 

Едва ли има по-добро доказателство за влиянието на Huawei дори в толкова комплицирана обстановка от доклада на Counterpoint Research за април. Времето ще покаже дали китайският производител може да задържи позициите си в световния пазар до края на настоящата година.