Samsung разработват по-ефективни USB Type-C зарядни за смартфони

USB Type-C е името на нова версия на популярния стандарт, която вече намира място в новите смартфони и лаптопи на водещите производители. Технологията предлага редица предимства, но също така има няколко недостатъка. Samsung са водещ бранд в индустрията, който смята, че може да направи зарядните устройства с USB Type-C  по-добри от тези, които сега използваме в устройствата си. 

Колкото и странно да звучи компанията се е насочиха към ефективността.

а не към скоростта на зареждане, която предлагат. Дизайнерите им вече работят усилено, за да предложат дизайн, който е по-ориентиран към личните нужди на потребителите. Samsung са създали зарядни устройства с USB Type-C свързаност, които предлагат интересна функционалност. 

Корейският гигант се е погрижил да разработи смарт система, която им позволява да не консумират електричество от мрежата, когато не се използват. Това е възможно със специален софтуер, който поставя зарядните в „спящ режим“, когато не се нуждаете от тях и ги активира веднага след като свържете смартфона. 

 

 

Тази характеристика е водещ източник на загуба на енергия в домовете ни и също така може да допринесе за скъсяване на жизнения цикъл на зарядното устройство. Според официалните данни на Samsung техните зарядни са разработени да оперират с над 80% ефективност, според стандартите на Level VI ErP (Energy-Related Products) сертификацията на ЕС.

Огромното количество електронни и пластмасови отпадъци, които създаваме са друг проблем, който Samsung искат да отстранят с този продукт. Именно заради това няовите им зарядни са изградени от рециклирани Post-Consumer Material (PCM) материали. Дизайнерите на Samsung са използвали над 50 хил. тона подобни отпадъци, за да изградят корпусите и ключите компоненти на зарядните устройства. 

По този начин компанията обещава едновременно по-бърза и безопасна скорост на работа, безврени за околната среда съединения, както и по-дълго време за експлоатация с новите си зарядни. Допъллнително ще разберем каква ще е цената и кога ще стартират продажбите на този интересен продукт на европейския пазар.