Xiaomi ще представят първият смартфон със 108МР ISOCELL Bright HM2 сензор

Samsung вече работят усилено над нова версия на популярния сензор за смартфони ISOCELL Bright HM1. Всъщност това е първият обектив на компанията в мобилната индустрия, който предлага 108-мегапикселова резолюция.

В момента има няколко различни устройства, които използват ISOCELL Bright HM1, сред които и такива произведени от Xiaomi.

Според информация на SamMobile вече са започнали тестове с нов сензор, който се казва ISOCELL Bright HM2 и отново ще има 108-мегапикселова резолюция. Съществената разлика, обаче ще е свързан с използването на Nonacell технологията, която намира място в Samsung Galaxy S20 Ultra. Благодарение на тази иновация смартфоните със сензора ще комбинират девет отделни пиксела с големина 0.8 микрометъра в един по-голям с размер от 2.4 микрометра. 

По този начин се гарантира по-добра пропускливост на светлина и респективно повече детайли и по-високо качество на снимките. Любопитното е, че първото устройство със ISOCELL Bright HM2 ще бъде произведено от Xiaomi, а не от Samsung. 

 

 

Това ще се случи през втората половина на годината, когато Xiaomi ще представят следващия си премиум смартфон. С оглед на тази информация можем да заключим, че Samsung Galaxy Note 20, чиято премиера ще се проведе виртуално на 5 август няма да има ISOCELL Bright HM2.

Вместо това се очаква устройството да има съчетание от същата 108-мегапикселова камера, която използва Galaxy S20 Ultra, заедно със ISOCELL Slim 3M5 и iSOCELL Fast 2L3 сензори. Следващата стъпка на Samsung е да  разполагат с работещ прототипи на 150-мегапикселов сензор с Nanocell технологията през четъртото тримесечие на годината. 

В заключение ще допълним, че ISOCELL Bright HM2 вероятно ще предложи 12-кратно оптично приближение, което не сме виждали досега в смартфон, както и 120х дигигален зуум. По всичко личи, че Samsung искат да се превърнат в дългосрочен лидер по отношение на камерите в смартфоните.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy Note 20 ще бъде представен онлайн през август