Каква ще е цената на Samsung Galaxy S20 Lite

Samsung подготвят премиерата на още едно устройство, което да стане част от популярната серия Galaxy S20. Toзи път, обаче не става въпрос за луксозна премиум версия, а по-скоро за бюджетен модел, който ще използва „Lite“ бранда. 

Припомняме ви, че стратегията им бе сходна през миналата година, когато видяхме Galaxy S10 Lite. Въпросното устройство предлага някои от характеристиките на флагманите от серията, но на по-достъпна цена.

Изглежда, че Samsung са доволни от успеха на устройството. 

Според информация на SamMobile oт компанията вече работят над Galaxy S20 Lite. Въпросният модел е „SM-G780“, като се очаква да предложи и поддръжка за 5G технологията. 

По този начин Samsung ще представят един от най-достъпните смартфони в своето портфолио, което е базирано на тази иновация. Визията на Samsung Galaxy S20 Lite ще бъде сходна с тази на другите премиум устройства, които са част от тази гама на компанията. 

 

 

Вече знаем някои от техническите спецификации на Samsung Galaxy S20 Lite, сред които вградена памет от поне 128GB и потребителския интерфейс One UI 2.5. Toзи софтуер е базиран на Android 10 и предлага доста допълнителни функции. 

Със сигурност поддръжка на 5G технологията ще бъде едно от големите предимства на смартфона. Няма да е изненадващо, ако Samsung Galaxy S20 Lite използва Еxynos процесор от последно поколение, вмести по-скъпия Qualcomm Snapdragon 865. 

За съжаление все още не знаем какви камери ще отличават предстоящото устройство, но тепърва ще разбираме за този смартфон. В заключение ще допълним, че Samsung ще проведат голямо събитие на 5 август, когато е подходяща възможност да видим Galaxy S20 Lite. 

Цената на това устройство ще е от порядъка на $650.