Геймърският смартфон Lenovo Legion ще бъде представен през юли

Lenovo Legion e популярна серия от геймърски компютри, като от месеци се работи върху интеграцията на този бранд и в пазара на смартфони. Компанията вече разкри детайли за първото си устройство в този клас. Сега разбираме, че премиерата на смартфона Lenovo Legion ще стане факт през юли. 

По този начин устройството ще се конкурира директно с предложения като Asus RОG Phone 3, който се очаква да дебютира приблизително по същото време.

Скоро ще разберем и конкретната дата на премиерата на Lenovo Legion на световния пазар.

Големият въпрос около устройството е дали ще работи с Qualcomm Snapdragon 865 или със Snapdragon 865 процесор. Кодовото име на модела е L79031, като данни от сертифицирането му разкриват поддръжка за 45W бързо зареждане. Бенчмарк резултати от Geekbench уточняват, че геймърския смартофн ще има 12GB RAM.

Oчаква се още Lenovo Legion да използва LPDDR5 RАМ и USB 3.0 памет. 

 

 

Според непотвърдена информация ни очаква дисплей с FullHD резолюция, който използва OLED технологията. Едно от предимствата на този модел пред неговите конкурентни ще бъде поддръжката на честота за опресняване на кадрите от 144Hz, съобщава GizmoChina. 

Селфи камерата е с 20-мегапикселова резолюция и може да се прибира в страничната част на корпуса със специален подвижен механизъм. На гърба ще видим 64-мегапикселов основен сензор, допълнен от Ultra-Wide камера с 16МР. Смартфонът ще има сензор за пръстов отпечатък вграден в екрана, който вероятно ще е със 6.67″ диагонал и двойни високоговорители. 

Потребителският интерфейс Legion UI е базирaн на Android 10. Опциите за избор ще включват конфигурации със 128GB/512GB памет и 8GB/12GB RAM.

Геймърските смартфони са атрактивна пазарна ниша, а присъединяването на Lenovo Legion бранда ще предложи още повече възможности да се забавляваме с любимите си игри от мобилните устройства.