Huawei P40 Pro ще се продава в Европа от 25 юни

Huawei вече стартираха продажбите на впечатляващия P40 Pro на китайския пазар. Това е смартфона с най-добрата камера в индустрията. Добрата новина е, че европейските потребители също ще могат да се сдобият с това устройство.   

Компанията сега потвърди, че Huawei P40 Pro до броени дни ще е достъпен за предварителна поръчка, като официалните продажби на континента започват от 25 юни.

Ключовата характеристика на смартфона е камера системата, която включва пет сензора и опция за 100х цифров зуум. 

По този начин Huawei P40 Pro ще конкурира директно друг флагман, а именно Samsung Galaxy S20 Ultra. Допълнителни софтуерни технологии и оптимизации на Huawei ще ви позволят да извлечете пълния потенциал от най-добрата камера система в пазара на смартфони. 

В задната част на Huawei P40 Pro ни очаква 50-мегапикселова f/1.9 камера с Omnidirectional PDAF автофокус и оптична стабилизация на изображения, но също 40МР Ultra-Wide сензор с OIS, PDAF, f/1.9 и трикратно оптично приближение, съобщава Endgadget.

 

 

Компанията е оборудвала смартфона с два телефото обектива с 8-мегапикселова резолюция, които имат различна апертура от f/2.4 и f/4.4, което позволява съответно 3х и 10х зуум. Последната камера е TOF 3D Depth сензор. Камерите използват оптика на Leica, като отпред ни очаква комбинация от 32МР f/2.2 и IR TOF 3D селфи сензори.

Huawei обещават най-добрата система за стабилизация на изображенията, която сме виждали в Huawei P-Series досега. Потребителите ще могат да се възползват не само от 3х и 10х оптичен зуум на телефото камерите, но и на максималното 100х дигитално приближение. 

Новият смартфон разполага със 6.58-инчов OLED дисплей с резолюция от 2640х1200 пиксела с HDR 10 видео и честота за опресняване на кадрите от 90Hz. Високата производителност се гарантира от 7-нанометров Kirin 990 процесор с поддръжка на 5G мрежи и Mali-G76 MP16 графика.

Батерията е със заряд от 4200mAh и предлага опция за безжично зареждане с 40W. Huawei P40 Pro ще се продава на европейския пазар в керамично бяло и черно. Цената е €1399.