Производството на iPhone 12 започва през юли

Аpple планират да финализират втората фаза от „“Engineering Validation and Testing“ (ЕVT) от разработката на iPhone 12 в следващите няколко седмици. Компанията следва стриктно първоначалния график и планира да премине към заключителния етап през следващия месец. 

Това означава, че ако не възникнат проблеми масовото производство на iPhone 12 ще започне през юли. Данните засягат всички предвидени модели на смартфона, тъй като Apple планират да стартират продажбите им едновременно на пазара.

 

Стратегията на компанията ще включва премиерата на четири версии на iPhone 12, които са с големина между 5.4″ и 6.1″ инча. Всички представители на серията ще имат OLED дисплеи, по-малки „Notch“ прорези в горната част на дисплеите и поддръжка на 5G технологията.

Високата производителност ще се гарантира от 5-нанометрови Apple Bionic A14 процесори. Двата премиум модела на iPhone 12 ще са оборудвани с LiDAR сензори, което се очертава като едно от най-интересните подобрения в смартфоните.

 

 

Настоящите данни са потвърждение, че няма да има сериозно забавяне в производството и разработката на дългоочакваните устройства. Според някои анализатори Apple изпитват проблеми с антените за sub-6GHz 5G мрежите, които ще са ключов компонент на iPhone 12. 

Изглежда компанията е успяла да овладее ситуацията и преминава към финалната фаза от разработката на устройствата, съобщава MacRumors. Самата премиера вероятно ще стане факт на голямо виртуално събитие, което ще се проведе през септември. 

След това реалните продажби на iPhone 12 ще стартират няколко седмици по-късно. Припомняме ви, че през октомври ще видим още Google Pixel 5 и Huawei Mate 40, които са едни от най-очакваните устройства от потребителите. 

Това означава, че конкуренцията се очертава да бъде доста сериозна през последното тримесечие на годината. Множеството подобрения имат потенциала да превърнат iPhone 12 в най-продавания смартфон създаван от Apple досега.