Apple с уникална идея за групови селфита по време на изолация

Социалната дистанция е един от най-ефективните и лесни начини да предотвратим разпространението на COVID-19. За съжаление през последните седмици тези ограничителни мерки се превърнаха в неизменна част от ежедневието ни. 

Въпреки това в някои случаи може да бъде доста трудно да следваме предписанията на здравните служби. Независимо от ситуацията правете на селфи с други хора на атрактивна локация е предпочитан начин за забавление за доста потребители.

 

Груповите селфита по време на изолация може на пръв поглед да изглеждат като трудна задача, но е реална идея, над която Apple вече работи. Компанията е регистрирала на свое име патент с името „Generating Synthethic Group Selfies“, която предлага още по-атрактивен начин за правене на снимки от предната камера на iPhone.  

Уникалната идея на компанията предвижда възможност за комбиниране на изображения заснети от няколко различни устройства на Аpple в един кадър с много по-високо качество, съобщава SlashGear. 

 

 

За да постигне този ефект компанията предвижда да използва на данните от „Depth Sensor“ камерите от устройствата на няколко потребители. Специални алгоритми ще обработват снимката и ще премахват обектите на преден план от фоновия режим. 

Този процес е ключов за комбинирането на снимката в едно по-голямо групово селфи, което съхранява най-добрите детайли от всички заснети снимки по този начин. Плановете на Apple са доста амбициозни, тъй като планират да оптимизират функцията и за запис на видео от iPhone. 

В този случай различните източници ще стриймват в реално време, а съдържанието отново ще може да се месни и позиционира в отделни секции на екрана. Всеки участник ще може да направи собствена подредба на всички кадри преди да бъде заснето груповото селфи. 

Крайният резултат може да бъде снимка с висока резолюция или видео, което обхваща зрителни ъгли от всички устройства на участниците в груповото селфи. 

 

Oще от Digital: 5 забавни приложения, с които може да подобрите вашите селфи снимки

TagsApple