Изтекоха първите снимки на видео картата NVIDIA GeForce RTX 3080

NVIDIA вече работят усилено над следващото си поколение NVIDIA RTX 3000 видео карти. Ако всичко върви по план премиерата им трябва да стане факт през празничния сезон в края на 2020г. Очакванията са реалното представяне на платформата да е на Computex 2020, като тази година технологичното събитие ще се проведе виртуално заради коронавируса. 

Все още не знаем конкретната дата на изложението, но тогaва със сигурност ще разберем повече за подобренията на видео картите с бранда NVIDIA RTX 3000.

Сега в интернет се появи първата снимка, която показва как изглежда NVIDIA GeForce RTX 3080 – eдин от най-очакваните модели в предстоящата серия на тайванския производител.

Снимката показва функциониращ прототип, който вече се тества от инженерите на NVIDIA, съобщава NotebookCheck. Финалната версия може да се различава, но едва ли промените ще бъдат доста сериозни. Идентификационният номер на видео картата е DA217892, като прави впечатление и различния дизайн, спрямо сегашните предложения.

 

 

NVIDIA GeForce RTX 3080 е оборудвана с два вентилатора, които обаче вече са позиционирани в двете страни на хардуера.  Изображението показва още, че PCB модула също има нетрадиционна визия. Сините лепенки, които се виждат в дясната част са предпазно покритие за алуминиевия корпус на видео картата.

Според непотвърдена информация можем да очакваме 4352 CUDA ядра и по-мощен GA102-200 GPU графичен модул. Новият модел  също така ще е произведен със 7-нанометрова технология и вероятно ще използва 10GB VRAM памет. По този начин ще се гарантира оптимално съчетание между висока производителност и ниска консумация на енергия.

В момента това са всички детайли, с които разполагаме за NVIDIA GeForce  RTX 3080. С наближаването на Computex 2020 вероятно ще разбираме повече детайли за този премиум модел на компанията.