Xiaomi разработват смартфон със 120х цифтров зуум

Водещите производители на смартфони се надпреварват да представят нови предложения с камери модули, включващи три или дори четири сензора. Забелязва се и тенденцията да се дава приоритет на телефото камерите и възможностите за оптично и дигитално приближение, за сметка на броя на мегапикселите. 

Xiaomi е популярен бранд, който обръща специално внимание на възможностите за мобилна фотография. Китайският производител вече се превърна в една от първите компании, представила смартфон, който има 108-мегапикселова резолюция.

От Xiaomi продължават да инвестират все по-внушителни средства за разработването на камера технологии за смартфони.

Сега разбираме за предстоящо устройство с кодовото име CAS, което ще бъде ново атрактивно предложение за любителите на фотографията. Този път основният акцент ще са възможностите за мащабиране на обектите при снимане и устройството ще предложи система със 120-кратен дигитален зуум.

Все още не знаем какво ще е официалното име, с което ще дебютира този модел на пазара, но вероятно скоро ще разберем повече. 

 

 

При всички положения функцията  за 120х дигитално мащабиране ще провокира интереса на по-голям брой потребители към устройството. Очаква се инженерите на Xiaomi  да използват перископ камера с подобрена структура, за да гарантират постигането на подобно приближение. 

Бъдещите собственици на смартфона ще могат да се възползват и от 12х оптично мащабиране. Няма да е изненадващо, ако самия камера сензор отново бъде произвден от Samsung. Според непотвърдена информация вероятно става въпрос за Samsung HMX оптичен сензор от последно поколение.

Това е CMOS камера с кодовото име HM2. Другите спецификации не са известни. Новото устройство на Xiaomi ще използва Qualcomm Snapdragon 775G процесор, който е оптимизиран за гейминг и предлага поддръжка за 5G технологията. 

Официалната премиера на първия смартфон със 120-кратно дигитално приближение може да стане факт още преди края на юли. Най-вероятно устройството ще дебютира като Xiaomi Mi CC10 и ще предложи някои от функциите от Xiaomi MI 10 серията.

 

Oще от Digital: Xiaomi ще изпитат трудности за да повторят успеха си в пазара на смартфони през 2020г.

TagsXiaomi